Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez MR_ Zobacz posta
    Kupić RP z ciemnym kitem czy brać D750?
    ma ktoś porównanie?
    (Reportaż)
    Do reportażu i tak trzeba mieć dobry zoom F2.8 albo ze 2-3 jasne stałki.
    RP ma trochę słabe baterie. Jeśli tu chodzi o śluby to podejrzewam, że trzeba mieć ze sobą min. 4szt. Rozmieszczenie guzików i ergonomia w profesjonalnej pracy też mogą powodować irytację. Mały rozmiar body + duże szkła lepszej jakości to kolejna rzecz, z którą trzeba się pogodzić. ALE na pewno się da. Sporo ludzi używa. A jak wiadomo najbardziej liczy się skill
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Silesia

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Do reportażu )
    Tzn reportaż, powiedzmy od święta coś komuś zrobię, tak generalnie do siebie na wycieczki i dla zdjęć biegających dzieciaków.
    Jak ten RP radzi sobie w AF-C (nie wiem jak to w canonie było tzn af ciągły). Mi generalnie wystarcza 35mm, dla ogółu (zoom w nogach i ogarniam - tj moja ogniskowa) jako że z tego nie żyję, a raczej dorywczo i hobby.
    Z nikona została mi Sigma 35 1.4 art, no ale to też nie problem sprzedać. Budżet nie duży i zostało by mi właśnie na nowy RP z kitem (docelowa ta 50 1.8 RF lub 35 rf jak będzie grosz).
    Szczerzę powiem, że nie do końca ogarniam bezlustra, ale to oznacza że sigma dock może iść na handel w przypadku bezlusta? tam zawsze ostrzy na podstawie matrycy i kalibracja jest zbędna?

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

ale to oznacza że sigma dock może iść na handel w przypadku bezlusta? tam zawsze ostrzy na podstawie matrycy i kalibracja jest zbędna?
    Dock przyda się do upgrade'u oprogramowania w obiektywie.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Tzn reportaż, powiedzmy od święta coś komuś zrobię, tak generalnie do siebie na wycieczki i dla zdjęć biegających dzieciaków.
    Jak ten RP radzi sobie w AF-C (nie wiem jak to w canonie było tzn af ciągły). Mi generalnie wystarcza 35mm, dla ogółu (zoom w nogach i ogarniam - tj moja ogniskowa) jako że z tego nie żyję, a raczej dorywczo i hobby.
    Z nikona została mi Sigma 35 1.4 art, no ale to też nie problem sprzedać. Budżet nie duży i zostało by mi właśnie na nowy RP z kitem (docelowa ta 50 1.8 RF lub 35 rf jak będzie grosz).
    Szczerzę powiem, że nie do końca ogarniam bezlustra, ale to oznacza że sigma dock może iść na handel w przypadku bezlusta? tam zawsze ostrzy na podstawie matrycy i kalibracja jest zbędna?
    Jak masz szkło do Nikona to nie ma co kombinować tylko brać bezlustro Nikona.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów