Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Wydaj mi się, że on właśnie taki jest: mały, fajny, w miarę tani. I nie ma potrzeby porównywać go z zaawansowanymi korpusami.
    Podobno na Alle.... można go kupić za 3,5 - 4 tys, co w porównaniu do ceny R5 jest chyba zasadniczą różnicą, nawet w stosunku do R6 to jest mniej niż połowa ceny. Tyle dałem 10 lat temu za G1X.
    Poza tymi użytkownikami którzy lubią rozbierać aparaty na czynniki pierwsze, to pozostali użytkownicy RP jak wykorzystają
    15% jego możliwości, to będzie kres ich zachciewajek.
    Ludzie którzy zarobkują na fotografii, robią dziennie po 2000 fot, nie kupują body za 3,5 tys.
    Dla mnie jest ok, poza jednym, z tyłu ma guziki za blisko prawej krawędzi, nie ma go za co pewnie chwycić prawą ręką.
    Albo się przyzwyczaję, albo zamienię na R6 i wcale nie chodzi mi o jakość matrycy, funkcje body, cenę, a tylko i wyłącznie o rozmieszczenie guzików z tyłu aparatu.

Instrukcja do tego aparatu ma 614 stron, mam dużo wolnego czasu więc sobie powoli czytam, od czasu do czasu sprawdzam w praktyce co wyczytałem.
    Wczoraj doszedłem do rozdziału bracketing ostrości i postanowiłem sprawdzić jak to działa.
    Dotychczas załatwiałem to przysłoną, ewentualnie dwoma, trzema kadrami z ręcznym przestawieniem ostrości, ale skoro jest taka funkcja.
    W parametrach ustawiłem na tylko 5 zdjęć, przysłona 4 i ostrość najbliżej jak się da i po naciśnięciu spustu cisza nie ma trzasku migawki, ale . . .
    zdjęcia są, całe 5 szt. Po uruchomieniu DPP program policzył 20 sek i wyszło zdjęcie wynikowe, tak jak piszą w instrukcji ostrość od najbliższej do max.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 15-09-2020 o 14:46

Uprawnienia umieszczania postów