Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Mam pytanie do fachowców. Czy przy transferze zdjęć z body do komputera przez wi-fi jest aktywna - działa matryca???
    Wydaje mi się, że nie, bowiem na czas transferu gaśnie ekran i wizjer jest czarny. Ale mogę się mylić jak każdy stary dziad.
    Gdyby tak było, tzn na czas transferu matryca nie działa, ekran i wizjer się wyłączają, to byłoby mi bardzo na rękę.

Dlaczego o to pytam, otóż nie mogę się przyzwyczaić do . . . trzymania (obsługi) body, ciągle coś przyciskam nie to, co potrzeba.
    Może gdybym kupił battery packa, byłoby więcej u dołu do trzymania, ale zniechęcało mnie jak do tej pory to, że karta jest w gnieździe
    baterii czyli byłaby pod battery packiem. Każde przenoszenie zdjęć do komputera to, albo podpinanie kabelka, albo odkręcanie BP.
    Obie opcje nie są mile widziane. Natomiast połączenie z kompem przez wi-fi to 15 sek roboty.
    Robiłem testy połączenia body przez wi-fi z : tabletem, smartfonem, laptopem, wszystko działa szybko i sprawnie.
    Kwestia włączenia w menu aparatu wi-fi, następnie wybrania z jakim urządzeniem ma się połączyć.

Jeszcze jedno pytanie, do battery packa dodają kabelek, który trzeba wpiąć w BP i body, ale prawdopodobnie ów kabelek
    służy tylko i wyłącznie do aktywacji spustu w BP, wszystkie guziki w body powinny działać. Czyli dalej - jeśli nie podepnę tego kabelka, to spust w BP nie będzie działał i tyle, utrudnienie przy robieniu pionów, nic poza tym???
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 10-09-2020 o 11:31

Uprawnienia umieszczania postów