Strona 66 z 97 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Czytam i czytam ten wątek od początku i dużo o RP nie dowiedziałem się. Za to sporo o całej masie innych aparatów i systemów itd. W zasadzie jedyna rzecz, która jest tu często podnoszona to to, że RP jest kastratem i wydmuszką. Czy to możliwe, że tylu tu specjalistów i nie mogą zrobić dobrego zdjęcia na tym korpusie?

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

morcinek z pewnością mogą i by zrobili, tylko wstyd się przyznać, że zrobiło się zdjęcie aparatem za 5 tys, skoro ambit nie pozwala aparatem za mniej niż 20 tys. Co drugie słowo to puszka, słoik, szklarnia, więc kastrat i wydmuszka tu pasują.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

RP miał być małym, fajnym i niedrogim aparatem z dużymi możliwościami obrazowania dla pasjonatów. Wielu nie może pogodzić się z taką koncepcją i zestawiając go z konstrukcjami klasy PRO stwierdzają, że to lipa
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Tylko po co robić zestawienia Trabanta z Mercedesem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez morcinek Zobacz posta
    Czytam i czytam ten wątek od początku i dużo o RP nie dowiedziałem się. Za to sporo o całej masie innych aparatów i systemów itd. W zasadzie jedyna rzecz, która jest tu często podnoszona to to, że RP jest kastratem i wydmuszką. Czy to możliwe, że tylu tu specjalistów i nie mogą zrobić dobrego zdjęcia na tym korpusie?
    Zrobisz zdjęcia podobne do tych z 6D czy 6DII czyli bardzo bardzo dobre, dużo zależy od szkła które podepniesz. Zastanawiałem się nad RP, wypożyczyłem go na 1 dzień i to bardzo fajny aparat ale przeszkadzała mi słaba bateria a ponieważ mam w miarę dobrą szklarnię i aku z 6D to dopłaciłem do R. Faktycznie matryca lepsza, spore możliwości ale jak myślisz w trakcie robienia zdjęcia to spokojnie RP wystarczy. Myślałem nad 6DII i 5DIV ale 5DIV odpuściłem ze względu na brak obrotowego wyświetlacza a po długich namysłach 6DII ze względu na ewentualne problemy FF i BF. Każdy do tego podejdzie inaczej, masz szkła albo kasę na dobre szkła to weź R, jak nie masz aku i szkieł to weź RP i myśl o dobrych szkłach. W ogóle jak ktoś lubi nocne zdjęcia to R i RP robi robotę.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez morcinek Zobacz posta
    Poczytaj opinie użytkowników.
    Na przykład tutaj:
    https://www.bhphotovideo.com/c/produ...l.html/reviews

Zobaczysz co się podoba a co nie w rzeczywistym użytkowaniu.
    Oceń, które ze wskazywanych ograniczeń rzeczywiście Ciebie dotyczą.
    Jak będzie coś nie tak, kup R.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Nie rozumiem tych słów kastrat itd
    Dobry aparat za 5kzl
    Nie widzę powodów aby uznać, że 6dII czy nawet d750 był w czymkolwiek lepszy.

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Pytanie teoretyczne dotyczące matrycy. Podobno szum zależy między innymi od wielkości piksela, im większy piksel tym mniejszy szum i odwrotnie. Skoro tak, to dwie matryce o tych samych wymiarach w mm (24x36) i innej liczbie pikseli, pierwsza ma 26 Mpix i druga 45 Mpix, to ta pierwsza 26 Mpix powinna mniej szumieć. Zarejestruje mniej szczegółów, ale szum powinien być mniejszy. Tak jest, czy tu jest jakiś błąd w rozumowaniu.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Pytanie teoretyczne dotyczące matrycy. Podobno szum zależy między innymi od wielkości piksela, im większy piksel tym mniejszy szum i odwrotnie. Skoro tak, to dwie matryce o tych samych wymiarach w mm (24x36) i innej liczbie pikseli, pierwsza ma 26 Mpix i druga 45 Mpix, to ta pierwsza 26 Mpix powinna mniej szumieć. Zarejestruje mniej szczegółów, ale szum powinien być mniejszy. Tak jest, czy tu jest jakiś błąd w rozumowaniu.
    Technologia matryc idzie do przodu. Twoje założenie jest jak najbardziej poprawne ale tylko jeśli matryce są tej samej generacji. Bardziej gęsta matryca nowej generacji moze szumiec tak samo jak mniej gęsta starej generacji.

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Czy ktoś robiący RP pokusił się o nieotwieranie tylnego ekranika tak na próbę, patrzenia tylko przez wizjer, robienia zdjęć, a potem zgrania ich na kompa bez otwierania i zaglądania na tylny ekranik???

Strona 66 z 97 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów