Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Pozbylbym sie wszystkiego , czego nie potrzebujesz i kupil R + 24-105
    A ja bym zamienił kolejność
    Kupiłbym RP (lub R oczywiście) + 24-105 i jeszcze poćwiczył z tymi szkłami. Zostawiłbym to co użyteczne.
    Prawdopodobnie nie zostałoby nic a jeśli ten G1X nie jest mark III to też by nie przetrwał.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

G1X zostanie z powodu sentymentu, chyba, że sam padnie ze starości. W chwili kiedy go kupowałem kosztował coś ok. 4000 a zwrócił się po jednej wyprawie. C17-40 sprawdzi się po podpięciu pod RP i wklepaniu formatu 16:9. Jeżeli będzie ok, to powinno teoretycznie być lepiej niż 7D + S10-20, na którym to zestawie dość dużo robiłem.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 04-07-2020 o 19:57

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    ..Mętlik w głowie, to ja mam nie z powodu braku jakiegoś wymarzonego sprzętu, tylko z jego nadmiaru. Nie ma problemu z kasą na zakup, problem będzie po zakupie, bo mając 3 aparaty, trzeba podjąć decyzję czym robię. Jak pisałem, ostatnio więcej robię G1X niż 7D, ...
    Trzeba było wybrać system w którym bys miał kilka formatów, a optyka by była kompatybilna. Czyli Nikona z formatami DX (Z50), FX, do którego podepniesz absolutnie wszelaką optykę firm trzecich (a to się w Nikonie pozmieniało! ) i oczywiscie dobry telefon komórkowy jako trzeci format.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów