Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nie słyszałem o takich, oczywiście opinia osób które kupiły RP bo był tańszy mnie nie interesuje
    ale przeczytał bym opinie osoby świadomej , czym RP jest lepszy
    bo ja wiem w czym na pewno nie jest
    to nie byla opinia ze RP jest lepszy od R , tylko ze ktos woli uzywac RP bardziej od R.
    co w tym dziwnego ? Zdecydowana wiekszosc tutaj woli uzywac aparaty gorsze od 1dx i nikt nie twierdzi ze sa one lepsze.

O ile pamietam , byl to ktos , kto twierdzil ze uzywa aparatu zarobkowo. Argumentowal lepsza wygoda obslugi i mniejszymi wymiarami oraz waga. Twierdzil, ze mialo to dla niego znaczenie. Byc moze nawet na tym Forum , ale pewnosci nie mam.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    już były snute teorie w temacie jakoby mniejszy DR jest lepszy ... nawet jakieś argumenty opakowane w pseudonaukowe dywagacje padały,
    jakie teorie ???
    - to najczstsza praktyka i dobrze ja opisal teoretycznie po raz pierwszy A. Adams.
    Juz niemal 100 lat temu wiedzial o tym i stosowal zasade iz DR matrycy czyli rozpietosc tonalna filmu nalezy dostosowac do rozpietosci tonalnej sceny - wowczas uzyskuje sie lepsze przenoszenie tonow czyli wyzsza rozdzielczosc tonalna.

dokladnie tak samo jest dzisiaj w przypadku matryc krzemowych.

Uprawnienia umieszczania postów