Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Fatalna egronomia to jest w R/RP. Nikona bym postawił na równi z Sony. Szkła do Sony to najmniejszy problem, chyba, że ktoś z założenia kupuje tylko GMaster lub do RP będzie kupował L RF :P
    Mówisz tak, bo masz od lat soniaka. Ja mam dostęp do a7III jak jestem u dobrego ziomka i za każdym razem się zastanawiam jak można tak spier**lic ergonomię w aparacie. Metalowy mikro kloc którego trzeba ściskać palcami, by nie wyślizgną się z dłoni. Kolega jest podobnego zdania, mimo że bardzo chwali jakość obrazaka.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    by nie wyślizgną się z dłoni
    "By nie wyślizgną", LOL...

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Mówisz tak, bo masz od lat soniaka. Ja mam dostęp do a7III jak jestem u dobrego ziomka i za każdym razem się zastanawiam jak można tak spier**lic ergonomię w aparacie. Metalowy mikro kloc którego trzeba ściskać palcami, by nie wyślizgną się z dłoni. Kolega jest podobnego zdania, mimo że bardzo chwali jakość obrazaka.
    Jak się przesiadłem z 5D3 na A7R2 to przez 2-3 tydodnie miałem kłopoty z ergonomia i menu.
    Po prostu inne.
    Wszystko stało się intuicyjne, dłoń/ręce się "naumiały"

Po około roku byłem na wyjeździe i kolega miał 5D3, chciał zobaczyć jak jest z ML, zamieniliśmy się na kilka godzin.
    I obaj narzekaliśmy na ergonomię, ja z dużym zaskoczeniem

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 18-06-2020 o 18:06
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jak się przesiadłem z 5D3 na A7R2 to przez 2-3 tydodnie miałem kłopoty z ergonomia i menu.
    Po prostu inne.

Po około roku byłem na wyjeździe i kolego miał 5D3, zamieniliśmy się na kilka godzin.
    I obaj narzekaliśmy na ergonomię, ja z dużym zaskoczeniem

jp
    Żeby mówić o ergonomi uchwyty trzeba by było brać pod uwagę wielkość dłoni. Dla mnie 5DIV jest optymalny, 6D delikatnie za mały. Brałbym jeszcze pod uwagę wielkość podpiętego obiektywu i to czy zdjęcia robimy przez wizjer czy LV

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Żeby mówić o ergonomi uchwyty trzeba by było brać pod uwagę wielkość dłoni. Dla mnie 5DIV jest optymalny, 6D delikatnie za mały. Brałbym jeszcze pod uwagę wielkość podpiętego obiektywu i to czy zdjęcia robimy przez wizjer czy LV
    To prawda.
    Ale jak ktoś ma średnią/dużą dłoń to gdy focił puszkami EOS 1D to ergonomia puszki z każdego innego systemu/segmentu będzie dla niego gorsza.
    Tak mam

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów