Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Ale w ogóle jest jakaś możliwość dyskusji i porównanie możliwości foto i video canonów R i RP na tym forum z resztą świata? Niestety canon w kwestii korpusów jak na razie bazuje na odgrzewanych kotletach. Informacja dziennikarza Amadeusza Andrzejewskiego bardzo dobrze wyjaśnia dlaczego R, RP i 5D IV mają 4K CROP i dlaczego nie jest to tzw. mityczna "zła wola księgowych" https://www.youtube.com/watch?v=AJI5goAK4AI&t=1s
    Ale kto zabrania dyskusji? Po prostu Twoje wpisy to bezustanne marudzenie o tym jaki to Canon jest zacofany i jak strasznie krzywdzi swoich użytkowników - nie czujesz tego - no to właśnie Ci uświadamiam. Nie wiem z czego to wynika ale to nic nie wnosi do tematu tego konkretnego korpusu.
    Nie wiem o czym chcesz dyskutować podając już któryś raz ten filmik? No jest crop i co - ktoś tam coś wysmażył nie wiadomo tak na prawdę skąd czerpie wiedzę, bo to co Canon robi i dlaczego i jakimi tak na prawdę dysponują technologiami to są bardzo pilnie strzeżone tajemnice korpo i nie wiem na jakiej zasadzie ktoś może mieć wiedzę inside - szczególnie tu u nas w Polsce?
    Natomiast dla nas użytkowników sprawa jest prosta jak chcesz/potrzebujesz puszki z video bez cropa kupujesz inny sprzęt i po temacie. O czym tu dyskutować?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... i po temacie. O czym tu dyskutować?
    Ja dodam "Amen" :-d Podyskutowac, to warto o wiośnie, którą już czuć,
    o ********ej przyjemności z fotografowania, jak się ma ta możliwość
    oczywiście, bo z tych tematów na kilkaset stron wynika coś innego ...

Ciągłe narzekania i jęki, szkoda tu nawet zaglądać.
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Uprawnienia umieszczania postów