Z kundlem może tak być i pewnie będzie (dren baterii). Sam nie mam takich problemów, ponieważ body jest w walizce wyłącznie z adapterem. O unikaniu kundli już nie wspomne.
Z kundlem może tak być i pewnie będzie (dren baterii). Sam nie mam takich problemów, ponieważ body jest w walizce wyłącznie z adapterem. O unikaniu kundli już nie wspomne.
Zauważyłem to samo już jakiś czas temu w moim R. I już wiem że nie ma znaczenia czy obiektyw jest EF czy RF. Czasem rozładowuje do zera w kilka dni a czasem nie. Już nie mam pojęcia od czego to zależy. Miałem wyciągać baterie na czas nie używania aparatu ale jakoś mi to nie weszło w krew jeszcze.
https://www.photographer-limerick.com/
Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano
U mnie w R nie rozładowuje ani oryginalnej baterii ani Newella. Ostatnio z pewnych względów body nie używałem kilka miesiecy i leżało w torbie z podpietym przez adapter Canonem ef 100/2.8L i praktycznie zauważalnego ubytku nie ma.
Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II
No to coś ewidentnie nie działa prawidłowo, może jest gdzieś zwarcie które powoduje rozladowanie akumulatora...
Przetestuje oryginalna baterie bez podpiętego obiektywu.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
W niedzielę naładowałem oryginalną baterie do 100%, odpiąłem obiektyw od body i podłączyłem tylko adapter. Dzisiaj rano aparat już się nie włączył, bateria zdrenowana do zera. Rozladowanie zajęło około 35 godzin.
Czy naprawa gwarancyjna wchodzi tylko w grę na Żytniej w Warszawie?
Ostatnio edytowane przez Pezet85 ; 10-08-2021 o 08:33
A bez adaptera (tylko kapselek na body) tez się tak rozładowuje?
Bo na ten moment sprawdziłeś sobie tyle, że aparat plus adapter dają pełne rozładowanie po 35 godzinach. A układanka ma 3 elementy jak dla mnie: adapter, body i bateria.
Pytanie czy masz inną baterie i czy na niej te efekty również są.
Ja bym to dobrze sobie posprawdzał, żeby niepotrzebnie nie wysyłać body na gwarancje![]()
A nie masz bt, wifi, GPS aktywnego przy wyłączeniu?
No niestety wyłączenie Bluetooth/ Wifi nic nie pomogło, wczoraj wsadziłem pełna baterie i dzisiaj nie ma 24h a została już tylko połowa. Jutro wysyłam na serwis.