Strona 78 z 91 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Jak cena używanego RP spadnie do 2000, to nie będzie opłacało się go sprzedawać, lepiej zostawić jako drugie body, mniej wymieniania obiektywów
    i już zaoszczędzone 500 zł na samej redukcji EF/RF

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Nie ma RP, sprzedane, pozostało mi po nim 3445 zdjęć, miłe wspomnienia i pierścień redukcyjny EF/RF.
    Tym samym, koniec postów w tym temacie.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Nie ma RP, sprzedane, pozostało mi po nim 3445 zdjęć, miłe wspomnienia i pierścień redukcyjny EF/RF.
    Tym samym, koniec postów w tym temacie.
    Skoro został pierścień to pewnie będzie body, do którego pierścienia nie dodają
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Dopiero zaczyna

Prosty script do aktywacji "silent mode" w trybach P Av Tv M Fv
    https://www.magiclantern.fm/forum/in...3286#msg233286

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Silesia

Kupić RP z ciemnym kitem czy brać D750?
    ma ktoś porównanie?
    (Reportaż)

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez MR_ Zobacz posta
    ma ktoś porównanie?
    (Reportaż)
    Do reportażu i tak trzeba mieć dobry zoom F2.8 albo ze 2-3 jasne stałki.
    RP ma trochę słabe baterie. Jeśli tu chodzi o śluby to podejrzewam, że trzeba mieć ze sobą min. 4szt. Rozmieszczenie guzików i ergonomia w profesjonalnej pracy też mogą powodować irytację. Mały rozmiar body + duże szkła lepszej jakości to kolejna rzecz, z którą trzeba się pogodzić. ALE na pewno się da. Sporo ludzi używa. A jak wiadomo najbardziej liczy się skill
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Silesia

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Do reportażu )
    Tzn reportaż, powiedzmy od święta coś komuś zrobię, tak generalnie do siebie na wycieczki i dla zdjęć biegających dzieciaków.
    Jak ten RP radzi sobie w AF-C (nie wiem jak to w canonie było tzn af ciągły). Mi generalnie wystarcza 35mm, dla ogółu (zoom w nogach i ogarniam - tj moja ogniskowa) jako że z tego nie żyję, a raczej dorywczo i hobby.
    Z nikona została mi Sigma 35 1.4 art, no ale to też nie problem sprzedać. Budżet nie duży i zostało by mi właśnie na nowy RP z kitem (docelowa ta 50 1.8 RF lub 35 rf jak będzie grosz).
    Szczerzę powiem, że nie do końca ogarniam bezlustra, ale to oznacza że sigma dock może iść na handel w przypadku bezlusta? tam zawsze ostrzy na podstawie matrycy i kalibracja jest zbędna?

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

ale to oznacza że sigma dock może iść na handel w przypadku bezlusta? tam zawsze ostrzy na podstawie matrycy i kalibracja jest zbędna?
    Dock przyda się do upgrade'u oprogramowania w obiektywie.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Tzn reportaż, powiedzmy od święta coś komuś zrobię, tak generalnie do siebie na wycieczki i dla zdjęć biegających dzieciaków.
    Jak ten RP radzi sobie w AF-C (nie wiem jak to w canonie było tzn af ciągły). Mi generalnie wystarcza 35mm, dla ogółu (zoom w nogach i ogarniam - tj moja ogniskowa) jako że z tego nie żyję, a raczej dorywczo i hobby.
    Z nikona została mi Sigma 35 1.4 art, no ale to też nie problem sprzedać. Budżet nie duży i zostało by mi właśnie na nowy RP z kitem (docelowa ta 50 1.8 RF lub 35 rf jak będzie grosz).
    Szczerzę powiem, że nie do końca ogarniam bezlustra, ale to oznacza że sigma dock może iść na handel w przypadku bezlusta? tam zawsze ostrzy na podstawie matrycy i kalibracja jest zbędna?
    Jak masz szkło do Nikona to nie ma co kombinować tylko brać bezlustro Nikona.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS RP

ma ktoś porównanie?
    (Reportaż)
    Ale co tu porównywać. Pomyśl raczej o używanym Nikonie Z6 za 4,5k zł + FTZ przez który podepniesz swoją Sigmę 35 1.4 art. Cena aparatów podobna a różnica w obrazku, obsłudze i wizjerze bez porównania na rzecz Nikona.

Nikon Z6 & sigma 35mm 1.4 art lens

Ostatnio edytowane przez candar ; 26-01-2021 o 21:16
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 78 z 91 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów