Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Czytam i czytam ten wątek od początku i dużo o RP nie dowiedziałem się. Za to sporo o całej masie innych aparatów i systemów itd. W zasadzie jedyna rzecz, która jest tu często podnoszona to to, że RP jest kastratem i wydmuszką. Czy to możliwe, że tylu tu specjalistów i nie mogą zrobić dobrego zdjęcia na tym korpusie?

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

morcinek z pewnością mogą i by zrobili, tylko wstyd się przyznać, że zrobiło się zdjęcie aparatem za 5 tys, skoro ambit nie pozwala aparatem za mniej niż 20 tys. Co drugie słowo to puszka, słoik, szklarnia, więc kastrat i wydmuszka tu pasują.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez morcinek Zobacz posta
    Czytam i czytam ten wątek od początku i dużo o RP nie dowiedziałem się. Za to sporo o całej masie innych aparatów i systemów itd. W zasadzie jedyna rzecz, która jest tu często podnoszona to to, że RP jest kastratem i wydmuszką. Czy to możliwe, że tylu tu specjalistów i nie mogą zrobić dobrego zdjęcia na tym korpusie?
    Zrobisz zdjęcia podobne do tych z 6D czy 6DII czyli bardzo bardzo dobre, dużo zależy od szkła które podepniesz. Zastanawiałem się nad RP, wypożyczyłem go na 1 dzień i to bardzo fajny aparat ale przeszkadzała mi słaba bateria a ponieważ mam w miarę dobrą szklarnię i aku z 6D to dopłaciłem do R. Faktycznie matryca lepsza, spore możliwości ale jak myślisz w trakcie robienia zdjęcia to spokojnie RP wystarczy. Myślałem nad 6DII i 5DIV ale 5DIV odpuściłem ze względu na brak obrotowego wyświetlacza a po długich namysłach 6DII ze względu na ewentualne problemy FF i BF. Każdy do tego podejdzie inaczej, masz szkła albo kasę na dobre szkła to weź R, jak nie masz aku i szkieł to weź RP i myśl o dobrych szkłach. W ogóle jak ktoś lubi nocne zdjęcia to R i RP robi robotę.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez morcinek Zobacz posta
    Poczytaj opinie użytkowników.
    Na przykład tutaj:
    https://www.bhphotovideo.com/c/produ...l.html/reviews

Zobaczysz co się podoba a co nie w rzeczywistym użytkowaniu.
    Oceń, które ze wskazywanych ograniczeń rzeczywiście Ciebie dotyczą.
    Jak będzie coś nie tak, kup R.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów