Pokaż wyniki od 541 do 550 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez odziownik Zobacz posta
    jinks'owi pewnie chodzi o to, ze w przypadku klikacza na moim poziomie nie odczuję wielkiej różnicy z powodu gorszego sensora. Tak to przynajmniej rozumiem. Analizując dalszą wypowiedź jinks jako jeden z nielicznych tutaj potrafi uwzględnić aspekt finansowy - jak wspominałem, mój aparat nie zarobi dla mnie złamanego grosza a pochłonie grube pieniądze

Co do tematu to zagwozdkę mam niemiłosierną zagwozdkę. Zaawansowane body (R, Z6, A7III) kosztuje w granicach 8k, do tego trzeba kupić jakiś słoik. RP z ponoć niezłym obiektywem o sporym pokryciu ogniskowych kosztuje tyle ile te wspomniane body. Z jednej strony jak go kupię to pewnie nie zmienię przez najbliższych 10 lat, z drugiej jak dołoży do body to się odbije na obiektywach, a jednak nauczony przygodą z nikonem - lepiej zainwestować w szklarnię niż korpus. Więc chyba pozostanę przy RP. Dam sobie jeszcze trochę czasu na dojrzewanie tej decyzji, może pojawią się jakieś używki albo dobre promocje

PS. @jinks - dołożyłeś kolejny cenny głos do dyskusji, dzięki
    "uwzględnić aspekt finanasowy" - gdyby aspekt finansowy był istotny to kupiłbyś używkę 6DI lub 5DII i przyzwoitą używaną optykę L - kupujesz kastrata "funkiel nówkę" wniosek - masz kasę do wyrzucenia - u mnie na wsi w takich przypadkach się mówi ze jesteśmy zbyt biedni aby kupować tanie produkty

"ponoć niezłym obiektywem o sporym pokryciu ogniskowych" - obiektywy o sporym pokryciu ogniskowych z założenia nie są niezłe - nie należy oczekiwać cudów - i obiektyw jest warty tyle ile za niego płacisz albo mniej - najczęściej mniej - jeśli kupujesz zestaw z kitem i obiektyw kosztuje (wychodzi) 3000zł, a nie 5000zł jak sprzedawany w oddzielnym pudełku to oznacza że obiektyw jest warty 3000zł i taka jest jego rzeczywista wartość, a 5000zł to mit producenta mający uzasadnić wydanie 3000zł - to są proste fakty.

pozycjonowanie produktu starą technologią matrycy jest chyba wyjątkową cechą naszej ulubionej firmy i wyjątkowo w@#$$%$^# ale jeśli oderwiemy się od tematu starej technologii matrycy to pozostanie reszta trzeba ocenić czy pozostałe aspekty tego kastrata są warte pieniędzy na niego wydanych - i pewnie każdy ma na to inną odpowiedź - ktoś napisał ze ta technologia w 6D nie budzi takich emocji - no nie budzi bo to był inny czas rozwoju naszej ulubionej firmy ale 6DII już budzi - sam nie kupiłem 6DII głównie przez to.

ogólnie ten aparat pewnie robi zdjęcia niektóre nawet pewnie dobrze kupuj do niego elki i nie powinieneś bardzo narzekać na zdjęcia - warto poczytać o innych aspektach jakich amator kupujący fullfrejma oczekuje od korpusu np. filmowaniu - jesli nie filmujesz to w ciągu 10 lat (bo taki czas użycia deklarujesz) na pewno zaczniesz.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 25-06-2020 o 19:43

Uprawnienia umieszczania postów