Strona 26 z 97 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Mam wrażenie, że dyskutujesz ze swoimi emocjami, zamiast skupić się na twardych dowodach i faktach, a te zawarte są w Biblii Sony.
    1. nie bój się przywiązania do canona, odwiąż się! Canon umarł i jest reliktem, który nie pojedzie autostradą
    2. kolor jest nieważny, kolor uzyskuje się w postprocesie, możesz sobie zrobić kolor jaki tylko chcesz
    3. Canon nigdy nie pokaże body ze świetną matrycą! To Sony pokazuje body z najświetniejszą matrycą.
    4. Obiektywy są nieważne, potrzebujesz tylko jak najszerszego UWA, byle był dobrze notowany w rankingu DxO, resztę sobie dotniesz.

Mam nadzieję, że nic nie pomyliłem.
    A gdzie tygrys ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS RP

Ech i znowu canon to samo serwuje. R - kompromisy za dużą cenę, RP - wydmuszka za cenę, w której rozważałbym zakup R.
    Ostatnio edytowane przez michalab ; 05-03-2019 o 15:13

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A gdzie tygrys ?
    Na tygrysa z litości spuszczam kurtynę milczenia. Podobno zwierzęta w Indiach boją się teraz pozować do zdjęć, w obawie przed posądzeniem o brak czystości rasy wykazany na zdjęciach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie wiem czy było.
    Hands on z dpreview, całość nakręcona RP.
    https://youtu.be/eEcIlwJ7pzI
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Najdłużej fociłem 6D, to był świetny aparat. Canon R daje radę, ale RP odradzam w tej cenie dla kogoś kto focił wcześniej nawet takim 6D.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Canon EOS RP

CMŚ - Canon Mistrzem Świata. Bareizmy misiowe wiecznie żywe Swego czasu z markowych samochodów przeznaczonych dla szeregowych pracowników (entry level) usuwano klimatyzację ponieważ takowa należała się wyłącznie profsom na wyższych stołkach. Biorąc pod uwagę dość żenujący EVF w sony A7, A72 i A73, które pomimo tego doskonale się sprzedają w przypadku canona RP faktycznie nie było potrzeby wychodzenia przed szereg, aby zdobyć klienta i wystarczyło adaptować EVF z M50 pod FF - co jak widać po opiniach na DPreview szału wśród użytkowników nie zrobiło https://www.dpreview.com/forums/post/62369685

Czyli teraz czekamy tylko na Nikona Z entry level z matrycą od D610 i EVF z Nikona 1 V1 dostosowanego do FF
    BTW - znając życie cena canona RS profi zapewne przekroczy kwotę 20k zł (sugerując się cenami szkieł).
    Ostatnio edytowane przez candar ; 06-03-2019 o 09:18
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

candar nie wiem czy EVF Sony jest taki zły? Ja jestem jakiś dziwny ale mi w tych nexach on się podobał - obraz wyraźny i jasny. Do wizjera w R nie mam nic, ale ten z RP? Ten z M50 był ok, mały ale ostry - to w porządku, ale do RP dali ten sam plus mega szkło powiększające i wygląda to żałośnie. Obraz jest bardzo rozmyty, krawędzie tego co widać się ruszają jak biegające mrówki i jest strasznie ciemny. Byłem na plenerze w pochmurny dzień, słońce rozproszone a w tym wizjerze nic nie było widać - musiałem go rozjaśnić na maksa by móc korzystać ale wiadomo, że wtedy trudno ocenić ekspozycję zdjęcia.

Profesjonalne body Canona z bagnetem RF, jeśli będzie miało stabilizację matrycy, dużo lepszą dynamikę i mniejsze szumy będzie ogromne i będzie kosztowało pewnie z 25 tys zł. W sony jest to samo za połowę tej ceny już teraz.

Bywalec Awatar RHF
    Miasto
    London / Kłobuck

Sytuacja w tym wątku ( i wątku o EOS R) przypomina mi trochę sytuację polityczną w kraju, ale nie chcę rozwijać tej myśli Swoją drogą spomiędzy 5D Mk4, R i RP jako mój nowy korpus wybrałem R i za około dwa miesiące dołączę do zadowolonych użytkowników nowej autostrady. Mam tylko nadzieję, że nikt z uczestników ruchu nie będzie podczas jazdy darł się na mnie, bym niedoświetlał o 5EV bo tak się lepiej jedzie...
    5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez RHF Zobacz posta
    Sytuacja w tym wątku ( i wątku o EOS R) przypomina mi trochę sytuację polityczną w kraju, ale nie chcę rozwijać tej myśli Swoją drogą spomiędzy 5D Mk4, R i RP jako mój nowy korpus wybrałem R i za około dwa miesiące dołączę do zadowolonych użytkowników nowej autostrady. Mam tylko nadzieję, że nikt z uczestników ruchu nie będzie podczas jazdy darł się na mnie, bym niedoświetlał o 5EV bo tak się lepiej jedzie...
    Photointo też miał dołączyć do zadowolonych a zobacz co się stało
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Photointo Zobacz posta
    candar nie wiem czy EVF Sony jest taki zły? Ja jestem jakiś dziwny ale mi w tych nexach on się podobał - obraz wyraźny i jasny. Do wizjera w R nie mam nic, ale ten z RP? Ten z M50 był ok, mały ale ostry - to w porządku, ale do RP dali ten sam plus mega szkło powiększające i wygląda to żałośnie. Obraz jest bardzo rozmyty, krawędzie tego co widać się ruszają jak biegające mrówki i jest strasznie ciemny. Byłem na plenerze w pochmurny dzień, słońce rozproszone a w tym wizjerze nic nie było widać - musiałem go rozjaśnić na maksa by móc korzystać ale wiadomo, że wtedy trudno ocenić ekspozycję zdjęcia.

Profesjonalne body Canona z bagnetem RF, jeśli będzie miało stabilizację matrycy, dużo lepszą dynamikę i mniejsze szumy będzie ogromne i będzie kosztowało pewnie z 25 tys zł. W sony jest to samo za połowę tej ceny już teraz.
    Sonówki A7, A72 i 3 i RP mają tak samo w EVF - czyli 2.36 miliona punktów. O ile te 2.36 miliona punktów doskonale sprawdza się w APS-C Fuji - to w FF już niekoniecznie. Jak widać 2.36 miliona punktów i powiększeniem obrazu 0.7x a 3.69 miliona i 0.76x w R-ce robi różnicę. Dobry nieprzekłamujący ekspozycji EVF to jednak podstawa, ale zawsze trzeba coś pogrzebać aby pokazywał jak trzeba Przerabiałem to wielokrotnie
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 26 z 97 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów