Strona 19 z 97 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Chyba nie zaliczam się ani do jednych, ani do drugich, ale robiąc zdjęcia np. takie jak poniżej ustawiam ekspozycję na niebo, żeby słońce nie było mocno wypalone, a dół jest mocno wyciągnięty z cienia. Z 6d2 mam na dole grubą kaszę, a to zdjęcie jest z A72.

Załącznik 1883
    Ale mam nadzieję, że to zdjęcie nie jest dowodem na zaj... matrycy Sony, bo te rozwodnione kolory dają taki sobie efekt?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Ale R plasuje się tak pomiędzy, dla mnie to body niestety nie jest idealnym rozwiązaniem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale mam nadzieję, że to zdjęcie nie jest dowodem na zaj... matrycy Sony, bo te rozwodnione kolory dają taki sobie efekt?
    Ja o wyciąganiu z cieni a ten o kolorach, WB jest na tych zdjęciach już poprzestawiany, żeby nie powiedzieć pojechany.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Czy na prawdę nie możecie się skupić na omawianiu RP?
    Candar co mnie obchodzą twoje portrety wykonywane innym aparatem niż tytułowy?
    Ostatnio edytowane przez technik8pl ; 02-03-2019 o 20:16
    3xEos R | 16-35L 2.8 III | 16-35L 4 IS | 24 1.4 art |35L 1.4 II | 50 1.4 art | 50 2.5 MACRO | 85L 1.4 IS | 85 1.4 art | 135 1.8 art | 70-200L 2.8 IS II | 70-300L 4-5.6 | 6x430ex rt III |

Coś już napisał

Jako zwykły pstrykacz: na podstawie zdjęcia @marfota(uliczka) i @cichego(rzeczka),po obróbce, w odbiorze przyjemniejsze jest @marfota. Najprzyjemniejsza jednak jest kobieta na parapecie @candara.
    Ostatnio edytowane przez mysiaty ; 02-03-2019 o 20:19

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Portrety pod światło też ciągniesz baracketingiem ???
    a wiesz co to np. blenda?
    ebe ebe

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez technik8pl Zobacz posta
    Czy na prawdę nie możecie się skupić na omawianiu RP?
    Candar co mnie obchodzą twoje portrety wykonywane innym aparatem niż tytułowy?
    Dokładnie, i powtarzanie w kolejnym temacie dla czego JA nie kupię tego czy owego aparatu.
    Są wątki ogólne i tam można jęczeć do woli tu skupiamy się na konkretach dotyczących tytułowego modelu - o co bardzo uprzejmie apeluję .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja o wyciąganiu z cieni a ten o kolorach
    Popraw się szybko pisząc, że canon RP AD 2019 ma najlepszą matrycę na rynku oraz najpiękniejsze odwzorowanie barw i po temacie. BTW - https://www.cytaty.info/cytat/klamst...tysiacrazy.htm
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Uważam ten pomysł z zakładaniem różowych gaci fanbojom Sony za bardzo dobry. Jak widać na niedawnym przykładzie zdecydowanie studzi trollowanie.

A balans bieli chcialbys miec z A7II czy z Canona?
    Pozdrawiam Michał

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Hmm. Byłem wczoraj na plenerze krajobrazowym przetestować RP i mam mieszane uczucia. Wizjer oczny wydaje mi się bardzo ciemny, musiałem go podbić do max jasności by cokolwiek widzieć, ale jak to się ma do poprawnego ocenienia sceny? Ergonomia w porządku, ale myślałem, że będę mógł do pokrętła tylnego ustawić np. zmianę iso bezpośrednią, jak np. w Rce na pasku, ale się nie da, trzeba klikać przycisk i zmieniać. Szczegóły ale możliwości konfiguracji na bidę - np. nie da się ustawić szybkiej zmiany cropa pod przycisk.

Autofocus na założonym 16-35 4 IS po przejściówce jest taki sobie, w mało wyraźnych tonach nie łapie... moim zdaniem lepszy był w 6D, mimo, że jak wiemy był tam średni... Nie wiem jak z obiektywami RF bo takowych nie posiadam.

Ja wiem, że wczoraj pogoda była nieszczególna ale zdjęcia są okropne, albo coś źle ustawione, albo walnięty aparat albo takie zdjęcia robi.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	{441B8F4A-D249-44D8-B4B3-84F4A742EEB4}.png.jpg
Wyświetleń:	31
Rozmiar:	245,8 KB
ID:	1888
    Ostatnio edytowane przez Photointo ; 03-03-2019 o 08:58

Strona 19 z 97 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów