"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
O obiektywach wiem prawie wszystko
Czy na prawdę nie możecie się skupić na omawianiu RP?
Candar co mnie obchodzą twoje portrety wykonywane innym aparatem niż tytułowy?
Ostatnio edytowane przez technik8pl ; 02-03-2019 o 20:16
3xEos R | 16-35L 2.8 III | 16-35L 4 IS | 24 1.4 art |35L 1.4 II | 50 1.4 art | 50 2.5 MACRO | 85L 1.4 IS | 85 1.4 art | 135 1.8 art | 70-200L 2.8 IS II | 70-300L 4-5.6 | 6x430ex rt III |
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Popraw się szybko pisząc, że canon RP AD 2019 ma najlepszą matrycę na rynku oraz najpiękniejsze odwzorowanie barw i po temacie. BTW - https://www.cytaty.info/cytat/klamst...tysiacrazy.htm
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Uważam ten pomysł z zakładaniem różowych gaci fanbojom Sony za bardzo dobry. Jak widać na niedawnym przykładzie zdecydowanie studzi trollowanie.
A balans bieli chcialbys miec z A7II czy z Canona?![]()
Pozdrawiam Michał
Hmm. Byłem wczoraj na plenerze krajobrazowym przetestować RP i mam mieszane uczucia. Wizjer oczny wydaje mi się bardzo ciemny, musiałem go podbić do max jasności by cokolwiek widzieć, ale jak to się ma do poprawnego ocenienia sceny? Ergonomia w porządku, ale myślałem, że będę mógł do pokrętła tylnego ustawić np. zmianę iso bezpośrednią, jak np. w Rce na pasku, ale się nie da, trzeba klikać przycisk i zmieniać. Szczegóły ale możliwości konfiguracji na bidę - np. nie da się ustawić szybkiej zmiany cropa pod przycisk.
Autofocus na założonym 16-35 4 IS po przejściówce jest taki sobie, w mało wyraźnych tonach nie łapie... moim zdaniem lepszy był w 6D, mimo, że jak wiemy był tam średni... Nie wiem jak z obiektywami RF bo takowych nie posiadam.
Ja wiem, że wczoraj pogoda była nieszczególna ale zdjęcia są okropne, albo coś źle ustawione, albo walnięty aparat albo takie zdjęcia robi.
![]()
Ostatnio edytowane przez Photointo ; 03-03-2019 o 08:58