Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
Ale w ogóle jest jakaś możliwość dyskusji i porównanie możliwości foto i video canonów R i RP na tym forum z resztą świata? Niestety canon w kwestii korpusów jak na razie bazuje na odgrzewanych kotletach. Informacja dziennikarza Amadeusza Andrzejewskiego bardzo dobrze wyjaśnia dlaczego R, RP i 5D IV mają 4K CROP i dlaczego nie jest to tzw. mityczna "zła wola księgowych" https://www.youtube.com/watch?v=AJI5goAK4AI&t=1s
Ale kto zabrania dyskusji? Po prostu Twoje wpisy to bezustanne marudzenie o tym jaki to Canon jest zacofany i jak strasznie krzywdzi swoich użytkowników - nie czujesz tego - no to właśnie Ci uświadamiam. Nie wiem z czego to wynika ale to nic nie wnosi do tematu tego konkretnego korpusu.
Nie wiem o czym chcesz dyskutować podając już któryś raz ten filmik? No jest crop i co - ktoś tam coś wysmażył nie wiadomo tak na prawdę skąd czerpie wiedzę, bo to co Canon robi i dlaczego i jakimi tak na prawdę dysponują technologiami to są bardzo pilnie strzeżone tajemnice korpo i nie wiem na jakiej zasadzie ktoś może mieć wiedzę inside - szczególnie tu u nas w Polsce?
Natomiast dla nas użytkowników sprawa jest prosta jak chcesz/potrzebujesz puszki z video bez cropa kupujesz inny sprzęt i po temacie. O czym tu dyskutować?