Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pilot do 5D

Dopiero zaczyna

Domyślnie Pilot do 5D

Wykonuję dużo fotek ze statywu na długich czasach głównie w plenerze za pomoca prosteg małego pilota:-) . Mam w tej chwili 350d ale przydała by sie przesiadka na coś wiekszego , tymczasem z mojego wywiadu wynika ,że 5D nie jest obsugiwany przez żadnego pilota. Wydać 12 patoli na aparat pozbawiony prostej funkcji dostępnej nawet w "debilkach" to chyba jakaś pomyłka :-( . Latanie z wężykiem dł 80cm to prawdziwa paranoja nadodatek niebezpieczna dla sprzętu , gdzie stare proste wężyki. Człowiek walczy o radiowe wyzwalanie lamp , żeby mu sie druty pod nogami nie wałęsały a tu taka kicha , tylko niepiszcie ,że to takie profesjonalne z tym weżykiem bo to tak jak otwierać auto zwykłym kluczykiem a nie pilotem. Może zna ktoś lekarstwo na ten problrm albo ma sygnał w nasępcy 5D bedzie możliwość użycia pilota ( jakiegokolwiek nie musi przenosić połowy funkcji aparatu , wystarczy ,że wyzwoli migawkę)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

sa conajmniej trzy ;-) czyli RS-80N3 i lepsza wersja ktora moge polecic czyli TC-80N3
    oraz radiowy LC-5 za $400

i link do wszytkich oficjalnych akcesoriow canona
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 15-05-2006 o 18:00

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    sa conajmniej trzy ;-) czyli RS-80N3 i lepsza wersja ktora moge polecic czyli TC-80N3
    Przeciez kolega napisal ze nie chce wezykow bo nie lubi kabli.

oraz radiowy LC-5 za $400
    I pewnie to by sie koledze spodobalo ale jak wyda 12 patoli na 5D to na radiowy wyzwalacz pewnie zabraknie .

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a.z
    ...tymczasem z mojego wywiadu wynika ,że 5D nie jest obsugiwany przez żadnego pilota. ... aparat pozbawiony prostej funkcji dostępnej nawet w "debilkach" to chyba jakaś pomyłka :-(
    dokładnie i głównie z tego powodu ja swego czasu kupiłem 350D zamiast 20D... :neutral:

przy 5D zapewne pozostałoby ci tylko dorobienie/przerobienie kabelkowego pilota na krótszy kabelek (żeby te 80cm się nie plątało) i przyczepić na stałe do paska (ale to i tak wiadomo, że to-nie-to) albo poczekać na następcę... 350D 8)
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    dokładnie i głównie z tego powodu ja swego czasu kupiłem 350D zamiast 20D... :neutral:
    No tak, to jest dobry główny powód do kupienia 350D .
    Ciekawy jestem jak często używasz tego pilota?

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

O jejku, a jaki jest problem sobie radiowego pilota zrobić samemu?
    To jest do zrobienia - co więcej - to nie jest specjalnie trudne.
    Sam myślałem nad tym bardzo poważnie, rozmawiałem ze znajomymi elektronikami - to żaden problem.
    Wystarczy prosty samochodzik na radio za 20 pln ( choćby tylko jeździł przód-tył )... parę flaczków z samochodzika zamykamy w małym plastikowym pudełeczku, kabelek prowadzący do body podłączamy do odpowiednich miejsc tej elektroniki i koniec.

Rozumiecie ideę?
    Proste jak je...dzenie :wink:

Sam bym zrobił takiego pilota, nawet kupiłem samochodzik w sklepie ( ale fajna zabawa ), ale jakoś tak wyszło, że i tak okazałby się ten gadżet dla mnie zbędny - projekt zarzuciłem.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

No tak. Kupiłem Zenita bo miałem w torbie zwykły wężyk z gwintem typu Leica a elektroniczne to byłu już po 180 złotych i to już przesada... gdyby nie ten wężyk to bym już dawno 5D fotografował... I to ma być wytłumaczenie? Nonsens....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez Silent Planet
    O jejku, a jaki jest problem sobie radiowego pilota zrobić samemu?

Wystarczy prosty samochodzik na radio za 20 pln ( choćby tylko jeździł przód-tył )... parę flaczków z samochodzika zamykamy w małym plastikowym pudełeczku, kabelek prowadzący do body podłączamy do odpowiednich miejsc tej elektroniki i koniec.

Rozumiecie ideę?
    Proste jak je...dzenie :wink:
    no to kto pierwszy po formule 1 , ja niemoge bo bym sobie jezdizl i mi nie jest potrzebne... ale przerobienie tego nie powinno byc specjalnie trudne!...

Silent Planet Swietny pomysl

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Ciekawy jestem jak często używasz tego pilota?
    kilka razy dziennie gdy robię fotki, i zawsze gdy aparat jest na statywie. 8)
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów