Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Co po 350D

Dopiero zaczyna

Domyślnie Co po 350D

Jak myślicie będzie jakis następca? Jakies 380D, 400D? Coś poza zwiększeniem matrycy da się w tym aparacie poprawić/dołożyć i na co warto poczekac?
    A pytam się bo widziałam jakie super black&white'y robi 350D i chyba pora na upgrade aparatu (mam 300D). Rok mogę zaczekać jakby cos sie mialo pojawic.

A czy 30D robi b&W?

dzieks
    Ola

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

w 370d dołożą mp3, odtwarzanie filmów i gierki z psp...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olgajam

A czy 30D robi b&W?
    Robi :-) Ale IMO tryb B&W można w lustrzankach spokojnie olać, bo i tak materiał poddaje się jakiemuś większemu lub mniejszemu postprocessingowi i wtedy można samodzielnie zrobić konwersję do B&W z dużo lepszymi efektami i pełną kontrolą nad przebiegiem. IMO bajery typu tryb B&W bardziej sprawdzaja się w kompaktach, gdzie materiał wyjściowy rzadko jest dalej obrabiany.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

... pytam się bo widziałam jakie super black&white'y robi 350D i chyba pora na upgrade aparatu (mam 300D)...
    300D też robi, np. mój :-):
    http://fotogalerie.pl/galeria/gwozdzt19487

A tak serio, to B&W robi się w programach graficznych i taka funkcja w aparacie jest kompletnie niepotrzebna.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar Encor
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

widziałam jakie super black&white'y robi 350D i chyba pora na upgrade aparatu
    Najlepsze - bo takie jakie chcesz - b/w robi Channel Mixer. A przy pomocy warstw dodasz efekt dowolnego filtra
    A sepia w 350D jest beznadziejna:wink:
    350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo

Lo, there do I see my father.
    Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
    Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
    Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
    In the halls of Valhalla where the brave may live forever.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

b&w w 350D bardzo mi sie podoba . Tzn. podobaja mi sie portrety w b&w, na tyle, ze nie widze potrzeby dalszej obrobki w sofcie. Niestety takiego efektu jeszcze nie udalo mi sie uzyskac przy pomocy softu, ktory posiadam. Zaaplikowanie czerwonego filtru w moim sofcie daje nieladne efekty a te zdjecia B&W, ktore tak mi sie podobaja to ponoc B&W z 350D z czerwonym filtrem.
    Abstrahujac od b&w - to jak myslicie bedzie nastepca czy nie?

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Abstrahujac od b&w - to jak myslicie bedzie nastepca czy nie?
    To naturalne, że następca musi być - a będzie wtedy, kiedy marketing Canona uzna, że rynek jest już najedzony a klienci mimo to ciągle głodni :-)
    A co do nazewnictwa, to spekulacje czy to będzie 360D, 370D czy coś innego, nic zupełnie nie dają - bo ludzisika też czekali na 3D a dostali 5D :-) (optymiści nadal czekają na 3D)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

heh,

po 350D był 20d a teraz 30D - jest to zabieg marketingowy słuzacy temu, zeby głodni nowinek ludzie mogli zapchać swoj instynktt posiadania nowosci i bajernego sprzetu, za ktory, mimo niewielu nowinek, placa o 2 razy więcej. Ja wiem, ze za stwierdzenie, ze 20D czy 30 D od 350D niewiele się roznia, zostanę zjedzony - ale taka prawda.

jak sprzedaż 30D i 350D spadną ponizej pewnego poziomu, Canon wprowadzi coś nowego. Tzn JUZ coś ma, tylko czeka , az rynek się nasyci.

jedna z firm przygotowuje nowe rewolucyjne rozwiazanie, polegające na "kadrowaniu" wielkiej jak na lustrzanki matrycy, w celu wyboru formatu zdjecia, poząwszy od 4:3 do srednioformatowych. Byc moze to Canon, bo na razie to tajemnica (albo ja nie w temacie;p)

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    jedna z firm przygotowuje nowe rewolucyjne rozwiazanie, polegające na "kadrowaniu" wielkiej jak na lustrzanki matrycy, w celu wyboru formatu zdjecia, poząwszy od 4:3 do srednioformatowych. Byc moze to Canon, bo na razie to tajemnica (albo ja nie w temacie;p)
    Ło matko... Kolejny po lekturze kwietniowego Foto-Kuriera :-) To był aprilisowy joke :-)

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Ło matko... Kolejny po lekturze kwietniowego Foto-Kuriera :-) To był aprilisowy joke :-)

Joke nie joke - nie wnikam, dla mnie to brzmi BARDZO sensownie Tyle ze potrzebnaby byłą wielka matryca, a to są koszty Ale to chyba nie brzmi źle, ma jakis sens...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów