Pokaż wyniki od 1 do 10 z 97

Wątek: Porównanie FF i APS-C - kto znajdzie różnicę.....

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Porównanie FF i APS-C - kto znajdzie różnicę.....

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    @candar - wstawisz większe?

Lewe to APS-C Fuji X-T2 ze szkłem fuji XF 56 1.2 .................................................. .................................................. .................................. prawe to pełna klatka sony A7 II ze szkłem canona EF 85 1.8 przez adapter sigma MC-11

--- Kolejny post ---

zanussi Lewe pełna klatka
    marlo lewe FF
    Radetzky lewe ze względu na minimalną różnicę w bokeh
    Bangi Prawe zrobione pełna klatką
    szwayko prawe FF
    mysiaty Prawe bardziej mi sie podoba-to musi być FF
    radiki Lewe na FF

mamy 4:3 - cztery osoby się pomyliły a trzy osoby zgadły. Magia pełnej klatki jakby nie zadziałała.

Tu sobie można sprawdzić EXIF https://35photo.pro/photo_2563129/

Wnioski wyciągnijcie sami
    Ostatnio edytowane przez candar ; 31-01-2019 o 20:05
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta

Wnioski wyciągnijcie sami
    Wnioski:
    1.to zabawa, 7osób to troche za mało do wyciagania wniosków.
    2.Moja teza-Tobie też bardziej podoba sie "prawe".Dowód:"prawe"sygnowałeś w dolnym lewym rogu, a lewego nie.
    3. 4:4
    Ostatnio edytowane przez mysiaty ; 31-01-2019 o 23:08

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez mysiaty Zobacz posta
    Wnioski:
    1.to zabawa, 7osób to troche za mało do wyciagania wniosków.
    2.Moja teza-Tobie też bardziej podoba sie "prawe".Dowód:"prawe"sygnowałeś w dolnym lewym rogu, a lewego nie.
    3. 4:4
    jasne teraz będzie szukanie teorii spiskowych
    tu masz cały kadr z fuji z podpisem mnie się podobają obie wersje i obie były podpisane przy wstawianiu na FB

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    2.2 na 85 a na 56 jaka przysłona? Mi też się prawego bardziej obróbka podoba i byłem pewny, że to Fuji i jego kolorki.
    canon EF 85 1.8 na pełnym otwarciu trochę mydli - dlatego został przymknięty do 2.2
    fuji XF 56 1.2 jest ostre od 1.2 i na takiej przysłonie była fota

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Gdybym musiał wybierać to wybrałbym prawe jako FF ponieważ wydawało mi się, że w odblaskach na suwaku widoczna jest lekka fioletowa CA znak rozpoznawczy C85/1.8. No nie ma to wiele wspólnego z magią pełnej klatki .
    to prawda znakiem rozpoznawczym EF 85 1.8 jest zawsze CA trafiłeś idealnie w sedno sprawy

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    mamy 2019r. a Ci nadal "wierzą" w jakąś magię... omg.
    ja już dawno przestałem wierzyć ale tych co w nią wierzę nie przekonasz

niektórzy to nawet opowiadają jak ludzie walczyli z dinozaurami https://aszdziennik.pl/125539,ewa-ko...-KLDJEYvguDDG4 i też w to wierzą

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli chodzi o podobanie się to mnie się kolory bardziej podobają z fujika. No ale to też pewnie więcej kwestia obróbki niż puszki..
    Mam podobnie I to niekoniecznie jest kwestia obróbki. To są generalnie prawie nie ruszane JPGi z puszek fuji i sony
    i mnie też bardziej odpowiadają kolory z fuji niż z sony - w obu aparat był pomiar punktowy, choć wydaje mi się że sprawdzałem ekspozycję w EVF
    Ostatnio edytowane przez candar ; 31-01-2019 o 23:55
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów