Jeśli chodzi o podobanie sięto mnie się kolory bardziej podobają z fujika. No ale to też pewnie więcej kwestia obróbki niż puszki..
Jeśli chodzi o podobanie sięto mnie się kolory bardziej podobają z fujika. No ale to też pewnie więcej kwestia obróbki niż puszki..
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez mysiaty ; 31-01-2019 o 23:08
Gdybym musiał wybierać to wybrałbym prawe jako FF ponieważ wydawało mi się, że w odblaskach na suwaku widoczna jest lekka fioletowa CA znak rozpoznawczy C85/1.8. No nie ma to wiele wspólnego z magią pełnej klatki.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
2.2 na 85 a na 56 jaka przysłona? Mi też się prawego bardziej obróbka podoba i byłem pewny, że to Fuji i jego kolorki.
mamy 2019r. a Ci nadal "wierzą" w jakąś magię... omg.
ebe ebe
Dla mnie (fotografa przyrody) magia w przypadku FF polega na tym, że jak leżę rano na pływadełku i mam na ISO 3200 czas 1/50 to jeśli nie poruszę, to z tego zdjęcia jeszcze coś zrobię. Z APSC przy takim ISO nawet nie robię i tyle bo jest szajs kompletny. To tak z innej perspektywy FF kontra APSC. Od kiedy kupiłem FF APSC leży i czeka na dobre światło bo wtedy się przyda.
jasneteraz będzie szukanie teorii spiskowych
tu masz cały kadr z fuji z podpisemmnie się podobają obie wersje i obie były podpisane przy wstawianiu na FB
--- Kolejny post ---
canon EF 85 1.8 na pełnym otwarciu trochę mydli - dlatego został przymknięty do 2.2
fuji XF 56 1.2 jest ostre od 1.2 i na takiej przysłonie była fota
--- Kolejny post ---
to prawdaznakiem rozpoznawczym EF 85 1.8 jest zawsze CA
trafiłeś idealnie w sedno sprawy
--- Kolejny post ---
ja już dawno przestałem wierzyćale tych co w nią wierzę nie przekonasz
niektórzy to nawet opowiadają jak ludzie walczyli z dinozauramihttps://aszdziennik.pl/125539,ewa-ko...-KLDJEYvguDDG4 i też w to wierzą
--- Kolejny post ---
Mam podobnieI to niekoniecznie jest kwestia obróbki. To są generalnie prawie nie ruszane JPGi z puszek fuji i sony
i mnie też bardziej odpowiadają kolory z fuji niż z sony - w obu aparat był pomiar punktowy, choć wydaje mi się że sprawdzałem ekspozycję w EVF
Ostatnio edytowane przez candar ; 31-01-2019 o 23:55
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Miałem oko![]()
Lewe wybrałem jako FF tylko ze względu na kompresję, patrząc na szczebelki płotka i budynki w tle. Ogólnie zdjęcie i bokeh podobały mi się bardziej na fotce po prawej, a jak jeszcze piszesz, że to f2.2 to masz tu właśnie magię FF. 85 1.8 nie jest mydlana na 1.8, chyba, że masz skopany egzemplarz. I na 1.8 różnica byłaby dużo bardziej znacząca na korzyść FF.
Ostatnio edytowane przez radiki ; 01-02-2019 o 01:55
Fajnie, że się szybko rozstrzygnęło, nie czekaliśmy jak w telenoweli
Skoro pudło, to teraz wypadało by się wykręcać metodą polityków, że za małe te zdjęcia były, że postać inaczej ustawiona itp
Choć czytając niektóre wpisy przed werdyktem, faktycznie jak bym polityków słuchał - wieczne wymijające odpowiedzi, zamiast po prostu wskazać 50 / 50 :P
Ale serio, to mz. kolory z Fuji przyjemniejsze![]()
Ostatnio edytowane przez marlo ; 01-02-2019 o 08:13