Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: Czytnik kart na USB2

Dopiero zaczyna Awatar mcgregor99

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz

Nie jest to kiszka....Mam taki czytnik.Sprawuje się normalnie(bo nie bardzo wiem czego nienormalnego mozna oczekiwać od czytnika....) jest z przewodem 50cm...praktyczny...Wszystko OK.
    Spokojnie mozna więc brać pierwszy z brzegu pod USB 2.0 ale warto wziąć pd uwagę słowa adamka o czytnikach "kluczach"...

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

czytnik-klucz to syf i tyle ... nawet jak USB porty nie sa pionowo rozmieszczone (swoja droga jakies dziwactwo, jaka firma/model) to nowsze sztuki sa plaskie i tez moze takowy klucz wyginac port.
    Przy stacjonarnych tez sie niezbyt fajnie nurkuje za kompa ... pewnie, pewnie mozna dokupic USB przedluzacz, ale czy o to chodzi ?!?

Uzywalem kilku czytnikow kupionych w DE (ale jakies kasztany, bez znanej nazwy) i wszystko bylo jak najbardziej w porzadku. Trzeba byc Kubusiem Fatalista zeby trafic na jakis trefny model i tyle.

T. Golinski: 1:1 OK ... jak sie poza CF swiata nie widzi, ale jak ktos ma telefon z MP3, urzadzenie GPS, palm'a, pocket PC lub inne w zestawie to co mu proponujesz zakup breloczka na wszystkie USB-klucze ?!?

jakas paranoja ... kazdy czytnik powinien chodzic ... jest przeciez 1-2 gwarancji, jak cos nie tak to ZWROT i tyle!
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Napisał Tomasz Urbanowicz
    Czyli to:
    http://www.allegro.pl/item103352335_...w_gratisy.html
    może być kiszka?
    też mam ten czytnik - i jest ok, używam narazie (:-) ) 2 rodzajów kart, więc jest dla mnie ok. Nawet na linuxie jest elegancko rozpoznawany :wink:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    duzo tego na USB 2.0 i mysle, ze lepiej kupic tanioche niz pchac sie niepotrzebnie w drogi sprzet ... nawet jak jest lekko wolniejsza niz SanDisk czy inne markowe to co zmienia pare (mili)sekund ?!?
    a na jakim "uniwersytecie " uczył sie kolega matematyki?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _invictus
    też mam ten czytnik - i jest ok, używam narazie (:-) ) 2 rodzajów kart, więc jest dla mnie ok. Nawet na linuxie jest elegancko rozpoznawany :wink:
    A możesz sprawdzić w jakim czasie zgrywa Ci 1G danych z karty?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ago: fujitsu bodajże. Ale nei na 100%..
    nie pamiętam.
    Dawno brata nie widziałem.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekp
    a na jakim "uniwersytecie " uczył sie kolega matematyki?
    Na dobrym i nierozumiem o co ci biega ?!?
    Jak masz karte 256MB albo 4GB i USB 1 lub 2, dodatkowo kazdy czytnik ma swoja predkosc odczytu i zapisu, to rozbieznosci sa od kilku milisekund do kilku sekund, chyba latwe nieprawdaz ?
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Używam I-teca all-in-one usb2 wewnętrznago od pół roku , a zewnętrznego od 3 lat i śmigają bez zarzutu . Przy czytniku usb2 i taki porcie w kompie ( wcześniej miałem czytnik PQI usb1 ) prędkość zgrywania szybkich kart jest naprawdę widoczna .

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

http://www.sklepfotograficzny.pl/akc...2-w-1-USB-2.0/ Jak chcesz dobry czytnik - polecam właśnie ten. Potrafi odczytać prędkość z kart które zapisują/odczytują dane ok. 20M np Extreme III.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oszołom
    http://www.sklepfotograficzny.pl/akc...2-w-1-USB-2.0/ Jak chcesz dobry czytnik - polecam właśnie ten. Potrafi odczytać prędkość z kart które zapisują/odczytują dane ok. 20M np Extreme III.
    Ladne cudenko ... tylko troche drogie

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów