Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Tamron SP AF 17-50 mm F2.8 XR Di-II LD Aspherical

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Mam takie pytanko na szybko - czy można bez strachu zamówić to szkiełko w Fotoit, czy lepiej dopłacić i każdy egzemplarz osobno testować? Cena w tym sklepie kusi ;-)
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Mam takie pytanko na szybko - czy można bez strachu zamówić to szkiełko w Fotoit, czy lepiej dopłacić i każdy egzemplarz osobno testować? Cena w tym sklepie kusi ;-)
    Z jednej strony legendarna juz opinia o sprawdzaniu przed zakupem tego szkla odradza cos takiego, z drugiej zawsze masz 10 dni na zwrot, tyle, ze moze sie to przerodzic w kilkukrotna zabawe w odsylanie szkielek, bo sie okaze ze 2 kolejne tez sa do kitu.

Osobiscie szklo to kupilbym tylko i wylacznie po solidnym sprawdzeniu przed zakupem lub u TIPa, ktory sprawdza szkla.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu

Domyślnie

Masz na myśli sklep Foto-Tip?

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Masz na myśli sklep Foto-Tip?
    Raczej chodzi o kolege z forum
    CANON EOS 40D z dodatkami

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    Raczej chodzi o kolege z forum
    Dzięki, wcześniej już dostałem odpowiedź z Fotoit, że mają w swoim sklepie na stanie parę sztuk i tablice testowe, więc pewnie się skuszę na ich ofertę ;-)

Coś już napisał Awatar RaFko
    Miasto
    Innsbruck

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Z jednej strony legendarna juz opinia o sprawdzaniu przed zakupem tego szkla odradza cos takiego, z drugiej zawsze masz 10 dni na zwrot, tyle, ze moze sie to przerodzic w kilkukrotna zabawe w odsylanie szkielek, bo sie okaze ze 2 kolejne tez sa do kitu.

Osobiscie szklo to kupilbym tylko i wylacznie po solidnym sprawdzeniu przed zakupem lub u TIPa, ktory sprawdza szkla.
    Witam, to moj pierwszy wpis na tym forum. Mam Tamrona od paru miesiecy i jestem zadowolony. Wiadomo, czasem ostrzy dobrze, czasem nie. Jaki najlepiej przeprowadzic test i jaki powinien byc jego wynik, aby stwierdzic czy mam "dobry" czy "zly" egzemplaz?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

[cięcia w cytacie moje]
    Cytat Zamieszczone przez RaFko Zobacz posta
    Mam Tamrona od paru miesiecy (...)Jaki najlepiej przeprowadzic test i jaki powinien byc jego wynik, aby stwierdzic czy mam "dobry" czy "zly" egzemplaz?
    Żadnego. Serio, po co? Okaże się, że "zły" jest i co ;-) ?
    Fotograf platoniczny

Coś już napisał Awatar RaFko
    Miasto
    Innsbruck

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    [cięcia w cytacie moje]

Żadnego. Serio, po co? Okaże się, że "zły" jest i co ;-) ?
    Ano bede reklamowac i sobie wymienie :-D

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaFko Zobacz posta
    Witam, to moj pierwszy wpis na tym forum. Mam Tamrona od paru miesiecy i jestem zadowolony. Wiadomo, czasem ostrzy dobrze, czasem nie. Jaki najlepiej przeprowadzic test i jaki powinien byc jego wynik, aby stwierdzic czy mam "dobry" czy "zly" egzemplaz?

Pozdrawiam
    Dla mnie testem jest ustawienie osoby przed soba, odleglosc zalezy od Ciebie, ale bez przesadzymow. Na roznych ogniskowych probuj rozne przeslony i zobaczysz czymasz ostre na to na co ostrzysz czyli np oko modela.

Tylko nie baw sie w linijki, bo sie jeszcze okaze, ze na oko ostrzy dobrze, a z linijka se nie radzi.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów