Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: Tamron SP AF 17-50 mm F2.8 XR Di-II LD Aspherical

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

2 lata intensywnego uzytkowania Tamrona przeze mnie - smiga. Siostra teraz rowniez intensywnie uzytkuje od pol roku - nadal smiga. No ale to 28-75 a nie 17-50

No sorry, ale z powyzszego twierdzenia pomimo usmieszka mozna wywnioskowac, ze z 17-50 jest cos nie tak. No chyba nie zaprzeczysz.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    2 lata intensywnego uzytkowania Tamrona przeze mnie - smiga. Siostra teraz rowniez intensywnie uzytkuje od pol roku - nadal smiga. No ale to 28-75 a nie 17-50

No sorry, ale z powyzszego twierdzenia pomimo usmieszka mozna wywnioskowac, ze z 17-50 jest cos nie tak. No chyba nie zaprzeczysz.
    Ano zaprzeczę . To ostatnie zdanie znaczy dokładnie to, co napisałem dwa posty wyżej - że moja opinia dotyczy tego konkretnie modelu Tamrona a nie 17-50 o którym jest ten wątek. Jeśli inaczej to zrozumiałeś - przykro mi, taki urok komunikacji internetowej.

Domyślnie

I oto mi wlasnie chodzilo, chcialem tylko popprostu wiedziec czy sa jakies wieksze roznice w jakosci obrazu z 28-75, a 17-50.
    mam oba no i pod wzgledem optycznym chyba sa podobne Af 28-75 ma cichszy ale, 17-50 mechanicznie sprawia lepsze wrazenie, fajniej chodza pierscienie itp.

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ano zaprzeczę . To ostatnie zdanie znaczy dokładnie to, co napisałem dwa posty wyżej - że moja opinia dotyczy tego konkretnie modelu Tamrona a nie 17-50 o którym jest ten wątek. Jeśli inaczej to zrozumiałeś - przykro mi, taki urok komunikacji internetowej.
    Luz.. w kazdym badz razie mozna bylo to zrozumiec inaczej. Wazne, ze juz wiadomo o co chodzi.
    Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    mam oba no i pod wzgledem optycznym chyba sa podobne Af 28-75 ma cichszy ale, 17-50 mechanicznie sprawia lepsze wrazenie, fajniej chodza pierscienie itp.
    Dzieki za opinie, musialby sobie gdzies te szkielko pomacac i podpiac do swojego body.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu

Domyślnie

Mam takie pytanko na szybko - czy można bez strachu zamówić to szkiełko w Fotoit, czy lepiej dopłacić i każdy egzemplarz osobno testować? Cena w tym sklepie kusi ;-)
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Mam takie pytanko na szybko - czy można bez strachu zamówić to szkiełko w Fotoit, czy lepiej dopłacić i każdy egzemplarz osobno testować? Cena w tym sklepie kusi ;-)
    Z jednej strony legendarna juz opinia o sprawdzaniu przed zakupem tego szkla odradza cos takiego, z drugiej zawsze masz 10 dni na zwrot, tyle, ze moze sie to przerodzic w kilkukrotna zabawe w odsylanie szkielek, bo sie okaze ze 2 kolejne tez sa do kitu.

Osobiscie szklo to kupilbym tylko i wylacznie po solidnym sprawdzeniu przed zakupem lub u TIPa, ktory sprawdza szkla.

Początki nałogu

Domyślnie

Masz na myśli sklep Foto-Tip?

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Masz na myśli sklep Foto-Tip?
    Raczej chodzi o kolege z forum
    CANON EOS 40D z dodatkami

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    Raczej chodzi o kolege z forum
    Dzięki, wcześniej już dostałem odpowiedź z Fotoit, że mają w swoim sklepie na stanie parę sztuk i tablice testowe, więc pewnie się skuszę na ich ofertę ;-)

Coś już napisał Awatar RaFko
    Miasto
    Innsbruck

Domyślnie

Z jednej strony legendarna juz opinia o sprawdzaniu przed zakupem tego szkla odradza cos takiego, z drugiej zawsze masz 10 dni na zwrot, tyle, ze moze sie to przerodzic w kilkukrotna zabawe w odsylanie szkielek, bo sie okaze ze 2 kolejne tez sa do kitu.

Osobiscie szklo to kupilbym tylko i wylacznie po solidnym sprawdzeniu przed zakupem lub u TIPa, ktory sprawdza szkla.
    Witam, to moj pierwszy wpis na tym forum. Mam Tamrona od paru miesiecy i jestem zadowolony. Wiadomo, czasem ostrzy dobrze, czasem nie. Jaki najlepiej przeprowadzic test i jaki powinien byc jego wynik, aby stwierdzic czy mam "dobry" czy "zly" egzemplaz?

Pozdrawiam

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów