Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: Warszawa, inicjatywy foto?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie Odp: Warszawa, inicjatywy foto?

FKA Marka Waśkiela swojego czasu dosyć regularnie spotykał się i organizował wystawy, konkursy, etc.
    Ja sam skończyłem jego kurs (polecam) ale niestety nie śledzę już jego inicjatyw.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez crazyfoto Zobacz posta
    zwyczajnie wszystko co widzę już widziałem i nic mnie tu nie porusza,może też tak masz ??
    Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Czytam i czytam i przypomina mi się pitu pitu tego gościa od "a kiedyś było lepiej"...
    No, +1... az czytac sie tego nie da takie glupoty .

Przykladowo jade w tym roku do Indonezji, bede wchodzic w nocy na wulkan zeby zobaczyc rano wschod slonca. Mam nadzieje, ze nie bedzie erupcji bo byla 2 lata temu, ale zgineli tylko ci co dostali skałą .
    Bede focic jakies tam plomienie po nocy, po drodze jade przez Dubaj z przesiadka to pojde do aquaparku focic rekiny w tunelu https://www.flickr.com/search/?sort=...arium%20tunnel

W zeszlym roku w Tajlandii za 250zl mialem 3* hotel na koncu swiata przy samej plazy, widok na plaze, miedzy sciana hotelu, a woda 50m.
    Pojechalem tez na Islandie, spalem w namiocie na furze.

Zeby spedzac fajnie czas i miec co focic wystarczy srednio zarabiac - kazda podroz kosztowala srednio 5tys/os.

Jak nie mialem to jezdzilem w Tatry i inne wczesniej wspomniane, tez bylo spoko. Plenery z ledowymi panelami i inne ciekawe projekty foto, nocne timelapsy itd .

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    FKA Marka Waśkiela swojego czasu dosyć regularnie spotykał się i organizował wystawy, konkursy, etc.
    Ja sam skończyłem jego kurs (polecam) ale niestety nie śledzę już jego inicjatyw.
    No ale to tez to o czym mowie, wystawy, kursy, konkursy, wszystko obraca sie wokolo focenia, gadaniu o foceniu, a najmniej w tym wszystkim focenia

Poza tym ja nie uznaje takich 'autorytetow', nie uwazam ze robi jakies super zdjecia. Przepis na te jego zdjecia to jechac na jakies zadupie i focic wschod/zachod, dodatkowo zwierzeta z 400mm i mocna obrobka w photoshopie - przyciemnianie/saturacja/czernie/kolorowanie, zadne kadry nie sa jakies nadzwyczajne. Duzo fajniejsze krajobrazy robi akustyk z tego forum. U Pana Marka nie widze zadnych pomyslow na kadry, zadnej dwuplanowosci, wszystko na jedno kopyto - horyzont w 1/3 lub w polowie jak jest odbicie, jak jest 2 planowosc to woda i cos w wodzie itp. Po prawie 20 latach w foto to widze, kiedy ktos ma talent, a kiedy sie wyczuyl na twardo i odwzorowuje . Kup sobie jakas Lke kolo 400mm, jedz na Islandie lub wejdz na gore gdzies w Tatrach, foc przy wschodzie/zachodzie i powiedz czy potrafisz zrobic wyraznie gorsze zdjecia . Te zdjecia nieba sa wszystkie kolorowane (np. przyciemniane same niebo, saturacja - niekoniecznie doslownie kolorowane) w PS lub przez jakies filtry polowkowe. Takie zdjecia byly sexy 10 alt temu .

Troche szydery:
    https://waskiel.pl/wp-content/upload...owy-14-min.jpg
    https://waskiel.pl/wp-content/upload...zowy-5-min.jpg
    https://waskiel.pl/wp-content/upload...brazowy-16.jpg
    wiesz skad te rozjasnienie przy styku nieba z horyzontem ? Po tym wlasnie poznaje amatorow, tak samo jak widze fotki golych bab z odciskami z gumek stanikow/majtek .
    Po tylu latach juz mnie piecze w oczy jak widze te wiesniackie HDRy.

PS. Jeszce video probuje sie bawic, zeby cos fajnego pokrecic jakies brolle itp
    Ostatnio edytowane przez adzi ; 15-01-2020 o 01:28

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez adzi Zobacz posta
    Przykladowo jade w tym roku do Indonezji, bede wchodzic w nocy na wulkan zeby zobaczyc rano wschod slonca
    Poza tym ja nie uznaje takich 'autorytetow', nie uwazam ze robi jakies super zdjecia. Przepis na te jego zdjecia to jechac na jakies zadupie i focic wschod/zachod

Przykladowo jade w tym roku do Indonezji, bede wchodzic w nocy na wulkan zeby zobaczyc rano wschod slonca. Mam nadzieje, ze nie bedzie erupcji bo byla 2 lata temu, ale zgineli tylko ci co dostali skałą .
    Bede focic jakies tam plomienie po nocy, po drodze jade przez Dubaj z przesiadka to pojde do aquaparku focic rekiny w tunelu https://www.flickr.com/search/?sort=...arium%20tunnel
    W zeszlym roku w Tajlandii za 250zl mialem 3* hotel na koncu swiata przy samej plazy, widok na plaze, miedzy sciana hotelu, a woda 50m.
    Pojechalem tez na Islandie, spalem w namiocie na furze
    Stanowczo musisz jakąś grupę foto sam założyc - żeby im o tych wszystkich cudach opowiadać!
    6D/M100/MeizuM8

Początki nałogu

Myślisz, że nie jest tak?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IQMPd9t.jpg
Wyświetleń:	68
Rozmiar:	78,5 KB
ID:	3683

Behind scenes: podjechalem furka pod atrakcje turystyczna, wychodze z M100 i kitem, ide 500m, foce i wracam. Obrobka 10 minut i gotowe.
    Moze ktos chce sie zapisac na moje warsztaty? Dorobie historie, ze 15km wedrowki w zaspach, spanie pod golym niebem itp.

Serio smiac mi sie chce jak widze wysyp tych fotografow i warsztatow, no ale jak 90% nie umie ustawic aparatu, ja do dzis uzywam tylko Tv/Av i styka . Takich zdjec to mam na tony po kazdym wyjezdzie na wakacje .

W necie jest miliard takich samych kadrow, wystarczy zobaczyc np.:
    https://stock.adobe.com/pl/238800233..._source=arvato
    To nie jest to samo zdjecie, co widac np. na dole, ze u mnie jest wiecej - jest tam platforma i kazdy to samo foci .

Na dole zostawilem miejsce zeby walnac jakis duzy COPYRIGHT
    Ostatnio edytowane przez adzi ; 15-01-2020 o 01:50

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez este Zobacz posta

Stanowczo musisz jakąś grupę foto sam założyc - żeby im o tych wszystkich cudach opowiadać!
    Zdecydowanie popieram ten pomysł

Uprawnienia umieszczania postów