@candar czy Ty naprawdę na tym forum dostrzegasz jakąś nadmierną egzaltację Canonem? Znajdujesz tu wpisy świadczące o chorym przywiązaniu do tego sprzętu? Ja widzę wpisy wręcz przeciwne. Wszyscy narzekają na swoje body (przynajmniej do czasu wyjścia II lub III wersji, kiedy to I staje się kultowa). Szkła są złe, bo ciągle w parze z aparatem jest BF/FF, wszystko jest ciężkie, etc. etc. Od dawna nie widziałem tu jakiegoś wyjątkowego entuzjasty Canona. Natomiast widzę realistów oceniających, że do robienia zdjęć wystarczy im mimo wszystko to co posiadają, do których marketingowy bełkot zwolenników sony czy fuji nie przemawia, bo mają świadomość jak jeszcze długa droga przed tymi firmami. No i widzę Ciebie, Jana Pawlaka czy inne osoby, które pod wpływem zakupu Sony czy Fuji nagle doznają olśnienia i w niewiadomym celu muszą swą radość, niestety w wyjątkowo agresywny sposób, pokazywać akurat tutaj (a nie np. na forum KKM czy Fuji). Powiedz tak szczerze, robisz lepsze zdjęcia od kiedy masz bezlustro? Zmieniło to jakość Twojej fotografii? Przecież wiesz, że nie o sprzęt tu chodzi. Jan Pawlak gdy kupi Sony a9 mark 17 też nie zrobi nic lepszego niż do tej pory. Po co więc te głupie wpisy, które nawet mnie w hejterstwie przebijają?