Jak to, że w systemie jest ok. 100 szkieł aktualnie produkowanych, i grubo więcej dostępnych na rynku wtórnym, jest mało istotny szczegół to sorry ale o czym my piszemy?
Rozumiem że Twoi znajomi są wiarygodni, bo są Twoi a moi nie..... Ty naprawdę na poważnie piszesz coś takiego.....?....
Bajki to są o tym że szkła Sony zaspokajają potrzeby użytkowników.
BTW: Też mam puszkę Sony....
Spuść z tonu, bo to nie jest tak że masz patent na jedynie słuszną rację
Moje informacje pochodzą z wywiadów z oficjelami Canona, Sony, Panasa.... Nawet niedawno jeden z oficjeli Canona mówił że daleko jeszcze do uśmiercania lustrzanek, bo na najbardziej liczącym się rynku czyli w USA to nadal 60-70% sprzedaży....
Była też niedawno mowa o proporcji rynku apsc i FF przy okazji wywiadu z oficjelami Panasonica, nie pamiętam jakie liczby padły ale to było na pewno poniżej 10% (chodziło o rynek globalny) - jak znajdę to podlinkuję.
A podasz jakieś źródło Twoich informacji? Np. o tych zyskach na FF? Piszesz to już któryś raz, chyba nawet już o to pytałem i nic.... Chętnie bym poczytał.
BTW: nie wiem czemu piszesz o tych Rebelach, bo ja pisałem o rynku ML. I tu Sony traci choćby w Japonii na którą się powołujesz.
Rzeczywiście mamy inny ogląd rynku. Przy czym nie twierdzę że mój jest jedynie słuszny, bo zdaję sobię sprawę że wszelkie informacje do których jest dostęp są wycinkowe i często się wykluczają. Czas pokaże kto ma rację i czyja strategia była słuszna.