Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Wątek: Bezlusterkowce Canon R vs Nikon Z vs Sony A

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Bezlusterkowce Canon R vs Nikon Z vs Sony A

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Odbiję piłkę i powiem, że czytam opinie takie że Canon R jest brzydszy.
    Mi sie podoba Fuji i Pentax, a bezlustra zarówno C i N sa okropne. Co mi nie przeszkodzi kupić jakiegos Nikona Z, bo patrze na to co sprzęt oferuje i na to co mam do tej pory (czyli wykluczam przesiadkę).

Ja sie opieram na opinii znajomego użytkownika A9. Może o czym innym mówimy? Chodzi o wybudzenie body, czy o to, że w czasie zapisu zdjęcia nie "przycina" obrazu?
    Chodzi o minimalne opóźnienie akcji w wizjerze aparatu. W dslr go nie masz, bo tam obraz dociera do oka od razu (bez wdawania się w rozważania fizyczne - prędkość światła w praktyce oznacza - natychmiast, opóźnienia ośrodka też można bez ryzyka istotnej pomyłki pominąć). W ML najpierw pada na sensor - jest przetwarzany, kodowany i wyświetlany w wizjerze. Choćby skały sr....y opóźnienie jest, bo cały ten proces jednak ułamkowy czas trwa. Być może w pewnych rodzajach fotografii nie jest to bez znaczenia. Ja sportu nie fotografuję. Więc pewnie nawet nie byłbym w stanie tego ocenić, dlatego zasięgnąłem opinii osob które siedzą w temacie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-05-2019 o 23:22
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów