Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Wątek: Bezlusterkowce Canon R vs Nikon Z vs Sony A

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Bezlusterkowce Canon R vs Nikon Z vs Sony A

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nikon ma najdroższy sprzęt (bezlustra) i dlatego mnie nie dziwi trzecie miejsce.
    Tak, to może być pośrednio odpowiedź. Może też być nim (dla niektórych oczywiście) - wygląd zetek - w opinii nazwijmy to ulicy - najbrzydszych aparatów ever . Wiem że to może mało poważne ale takie rzeczy dla sprzedaży mają znaczenie.
    2. Sony A9 nie ma lagów, czyli da sie to zrobić, choć to podnosi cenę (osobny procesor).
    Sprawdzałeś?
    Ja opieram się na opinii dwóch moich znajomych, którzy mieli to body na testach wypożyczone przy okazji skoków i obaj (jeden wielki talib Sony ) twierdzą jednoznacznie - tak, lagi wizjera są. I tak, w sporcie może to być problematyczne.
    Fakt. Nie miałem, nie używałem więc opieram się na opiniach ale te po necie też są podobne. Myślę że inżynierowie Nikona nie są idiotami i mają pełen ogląd rynku i nie wychylali by się z takimi rewelacjami bez sprawdzenia obecnych technologii.

Ale to absolutnie wystarczy! Sprzedaż w danym roku ma się nijak do potencjału tego co w domu mają ludzie. Co z tego, że firma X (Sony) sprzeda w danym roku o kilka % więcej niż konkurencja, jak w użyciu jest kilkakrotnie więcej ludzi uzytkujacych systemy i optykę innych firm (Nikon, Canon). W Sony nie ma (prawie) ludzi przesiadających się z lustrzanek Sony. W Canonie i Nikonie sa ich dziesiątki milionów. Biorąc pod uwagę spadki sprzedaży aparatów z wymienną optyką rok do roku to Sony nie ma szans by kiedykolwiek prześcignąć te liczbę Canonów i Nikonów jakie są u ludzi. Dobrze może w Sony wyglądac jedynie sprzedaż aparatów w danym roku, to tyle. I epatują tym ludzi na maxa. Marketing mają dobry.
    To prawda. Po to są przecież te wrzutki ale też dają do myślenia i pole do analiz .
    Zresztą co mnie to obchodzi. Ja chcę dobrego aparatu, a ile kto sprzeda ...
    No tak ale to w takim razie ten wpis nie był dla Ciebie ....
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-05-2019 o 22:54
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów