Nie robię samolotów, wiec wskazówek Ci nie udzielę, ale może lepiej było użyć 7D albo zrobić cropa? Bo za dużo tła imho. No i poza tym, wydaje mi się, że zdjęcia są poprawne i jeszcze trochę przed Tobą. Jednak od czegoś trzeba zacząć![]()
maciejwitkowski.wordpress.com - www
facebook.com/mwitkowskifoto -fb
instagram.com/mwitkowski_foto -insta
flickr - cośtam jeszcze
Dzięki to już jest crop ,bo samolot blisko nie był. Czyli ciaśniejsze kadry trzeba. Za parę dni coś powalczę znowu jak pogoda dopisze.
Old but gold
Podjedź gdzieś na spotpoint w pobliżu lotniska. Startujące/lądujące potwory nie są takie nudne...![]()
Tak zrobię ten Emirates mi się przypadkiem trafił.
Old but gold
Zastanów się nad obróbką. Wydaje mi się, że samolot jest lekko niebieskawy, a powinien być biały. A może trochę jaśniej, żeby biały kadłub był w górnej części histogramu?
Podobnie w Twoim innym wątku o wronie (kruku?) - jest zielony, a lepiej, żeby był czarny.
Mam zwykły monitor i tu jest problem ,bo u mnie jest biały a kruk czarny. Przykład jak ważny jest monitor. Dziwne jak przesyłam na TV i smartfona też jest ok.
Old but gold
Czy extender ma sens 1.4 ? Bo x2.0 traci na ostrości ponoć. Rawy z 5d classic to przyjemność ,bo z 7d stałem się szumofobem hehe
Old but gold