Nie robię samolotów, wiec wskazówek Ci nie udzielę, ale może lepiej było użyć 7D albo zrobić cropa? Bo za dużo tła imho. No i poza tym, wydaje mi się, że zdjęcia są poprawne i jeszcze trochę przed Tobą. Jednak od czegoś trzeba zacząć
maciejwitkowski.wordpress.com - www
facebook.com/mwitkowskifoto -fb
instagram.com/mwitkowski_foto -insta
flickr - cośtam jeszcze
Dzięki to już jest crop ,bo samolot blisko nie był. Czyli ciaśniejsze kadry trzeba. Za parę dni coś powalczę znowu jak pogoda dopisze.
Canon 1dx, 5d III i parę słoików
Nikon d700 & d200 CCD
Podjedź gdzieś na spotpoint w pobliżu lotniska. Startujące/lądujące potwory nie są takie nudne...
Tak zrobię ten Emirates mi się przypadkiem trafił.
Nikon d700 & d200 CCD
Zastanów się nad obróbką. Wydaje mi się, że samolot jest lekko niebieskawy, a powinien być biały. A może trochę jaśniej, żeby biały kadłub był w górnej części histogramu?
Podobnie w Twoim innym wątku o wronie (kruku?) - jest zielony, a lepiej, żeby był czarny.
Mam zwykły monitor i tu jest problem ,bo u mnie jest biały a kruk czarny. Przykład jak ważny jest monitor. Dziwne jak przesyłam na TV i smartfona też jest ok.
Nikon d700 & d200 CCD
Czy extender ma sens 1.4 ? Bo x2.0 traci na ostrości ponoć. Rawy z 5d classic to przyjemność ,bo z 7d stałem się szumofobem hehe
Nikon d700 & d200 CCD