Wracając Panowie, bo np nie wiem o czym teraz piszecie
Ktoś pytał, czemu nie bez lustra, miałem taki jeden na oku, tylko właśnie marki Sony a tam ceny zaczynają się najczęściej dużo wyżej, więc miałem na oku Alfe za (6500zł około) ze wszystkim. Ale budżet i tak o tym nie przeważył, tylko obejrzałem około 1 godzinny materiał na praktycznych przykładach porównanie lustra vs bez i to co oferuje lustrzanka, dużo bardziej do mnie po prostu pasuje niż bez.
No więc wracając, do tej opcji którą wybrałem, czyli jak na taki pierwszy solidny sprzęt nie jest to najgorszy wybór z tym obiektywem 18-135, rozumiem, że to już jakiś zoom jest, tak w przybliżeniu 5-6 krotny, jak to kiedyś pisano na aparatach, dobrze się wstrzeliłem czy mniejszy?
Dzięki ogólnie wszystkim za rady, coś z akcesorii na start jeszcze polecacie, wiadomo szybka Karta SD, tą już mam wybraną, chcę też torbę odpowiednio dużą na ew. 2 obiektywy, statyw mam bardzo podstawowy, wymienię z czasem jak tego zużytkuję i to na tyle o czym myślałem, polecacie coś jeszcze dokupić, o czym może nie myślałem hmmm?