To prawda, że 800D funkcjonalność ma podobną do starszych modeli, ale wygrywa z nimi nowszym sensorem (dużo lepszy do wyciągania z cieni).Też wcześniej brałam pod uwagę 800d jednak poczytałam, że nie wart swojej ceny..bo cena duża a możliwości praktycznie takie same jak poprzednie lustrzanki z serii ...d.
Jeśli budżet jest większy, to za 3200 jest 80D, ale samo body. Przy czym za 3300 można nabyć M50 z dwoma szkłami, ja bym poszedł w tym kierunku. >> https://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/86288072
Lustrzanka to lepsza ergonomia, ale poza tym M50 wydaje się najciekawszy (dotykowy ekran, filmy 4K, coś koło 9 FPS, mocny procek, duzó punktów AF). Zaletą bezluster jest brak kłopotów z BF/FF (niby w 80D jest mikroregulacja), mniejsze rozmiary oraz chyba najciekawsza rzecz - adaptery, pozwalające podpiąć przeróżne szkła (nie tylko Canona), co pozwoli zaoszczędzić na obiektywach.
Cashback to zwrot kasy za zakup (tylko u wybranych sprzedawców, objętych "promocją"). Kupisz sprzęt za np. 3500 zł w okresie promocji i Canon po kilku miesiącach zwróci Ci na konto kilka stówek.