Liczac kilkaset dolcow za przerobke nawet "okazyjne" stalki tele robia sie nieco drogie. Ale na szczescie w Polsce analogiczna przerobka bedzie z pewnoscia sporo taniej![]()
Liczac kilkaset dolcow za przerobke nawet "okazyjne" stalki tele robia sie nieco drogie. Ale na szczescie w Polsce analogiczna przerobka bedzie z pewnoscia sporo taniej![]()
...
To moze wskaz miejsce gdzie mozna sie w taka zaopatrzyc... Mam nadzieje ze pamietasz i firma lub sprzedawca nie zwineli sie do tej pory bo kupil bym kilka sztuk.Zamieszczone przez jac123
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Polecam Allegro.Zamieszczone przez Andee
Takie przejściówki regularnie sprzedaje na allegro Relict za cenę bodajże 244 zł
5DMKII
A ja teraz odswieze trupa - zna ktos moze czlowieka, ktory by taka przerobke obiektywu wykonal? Znaczy generalnie wiem co i jak nalezy zrobic, nie mam sprzetu.
W moim przypadku jedynie dobra frezarka lub tokarka z obrotowym nozem (zeby obiektyw nie musial byc obracany).
co chcesz przerabiać ?
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
Zamówiłem przed chwilą na ebay, Zykkor adapter FD do EOS z soczewką, jak przyjdzie to porobię testy i powrzucam zdjęcia
EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
SergioM
no też bym sobie przrobił 35-105 .f 3,5-4,5 nFD ,miałbym wreszcie kozacki obiektyw.
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
pozwala konstrukcja ale w dłuższych obiektywach, chyba że będziesz używał z cropem. chodzi o tylną soczewkę. im szerszy obiektyw tym bliżej i lustro haczy. jest jeszcze problem z mechanizmem przysłony. musi być naprawdę żadki i superowy obiektyw by było warto.
canon