Pierwsze nie podoba mi się zupełnie.
Pozostałe fotki to bardzo fajne tematy.
Mógłbyś poprawić kadrowanie bo takie tematy powinny być bardziej estetyczne, poetyckie. Staranne, przemyślane kadrowanie doda sporo uroku.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Obrabiasz to w ogóle? Blade , nieostre, jak zrzut prosto z karty.
Druga sprawa - zwyczajnie nudne te kadry.
Lublin ma kilka świetnych samograjow. Z jednej strony dobrze, że to nie jest utarty szlak wlsnie nimi ale z drugiej strony te zdjęcia nie zaciekawiają. W przypadku niektórych konwersja na BW powinna pomóc.
Popracuj nad kadrowaniem. Zdjęcia poucinane tam, gdzie chciałoby się zobaczyć coś jeszcze. I tak jak przedmówca napisał. Zdjęcia wyglądają jakby były prosto z puszki.
Dziękuję Wam za opinie i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Co do kadrowania pełna zgoda. Co do obrabiania i niby zrzutu prosto z karty - to tutaj się nie zgodzę, tzn. zdjęcie prosto z karty wygląda inaczej niż końcowe ( podlinkuje Wam niebawem surowy plik ); ostrość itd. zdjęcia są ostre, nie oczojebliwie ostre, ale naturalnie ostre. Zdjęcia oglądam na skalibrowanym EIZO i nie mam problemu z odbiorem, a i w wydruku nie niczego im nie brakuje ( oczywiście zdjęcia tutaj wstawione są mocno obcięte z jakości: rozdzielczość to 96dpi i wielkość od 150 do 400 kB ) Kolejna sprawa: to nie jest samograj zachęcający do odwiedzin Lublina, raczej próba pokazania miejsc których albo już niema lub za chwile nie będzie, to jest oblicze miasta, o którym wszyscy starają się zapomnieć lub omijają je szerokim łukiem.
8
9
10
11
12
13
Ostatnio edytowane przez TomekM79 ; 02-01-2019 o 09:45
Takie blade kolory moim zdaniem pasują do tematu. W drugim zestawie kadrowanie już trochę lepsze.
Kolory odzwierciedlają stan obecny, można je podbijać tylko po co...
Ps
Kolory takie blade bo z nikona ☺
Ogólnie jak ktoś już tutaj pisał, zdjęcia wyglądają na prosto z aparatu, czy nawet smarkfona... Brakuje obróbki, a bez niej jakieś 80-90% fotek wygląda średnio.
Nie jestem jakimś wielkim fanem HDRów, ale chyba tu HDRy by pomogły.