Bardziej sie zastanawiam czy moze warto, niweiele tracac zyskac duzo mniejszy rozmair i wage aby np. brac na wakacje z plecakiem, bo jak mam przejechac przez taka Tajlandie na jednym plecaku 3 tygodnie to te rozmiary i kg maja znaczenie, trzeba sie spakowac na ok 10kg, a sam sprzet duzo wazy. No ale jak ma byc wyrazna roznica w zdjeciach (chce robic widoczki i do tego jakis statwy maly zabrac aby przy zachodach focic oraz wieczorem na ulicy to tez mam 50/1.4 ale 5DmII calkiem spoko sobie poradzi z ISO1600 itp) to chyba musze sie poswiecic i zabrac 5DmII :P... z tego co slyszalem to wlasnie gorzej to wypada w gorszym oswietleniu, wiec sam nie wiem, chyba raczej nie oplaca mi sie kupowac bezlusterkowca...
No ale kupowac za 10 tys aparat jak jestem teraz weekendowym fotografem to raczej slaby biznes. Tak wydalem ze 25 tys na sprzet, a potem jeszcze sie bede stresowac i jak z jakiem bo body 10k hehe. Partnerka juz ma mnie za swira jak biegne z tym sprzetem, specjalny plecak lowpro, a nie mowiac nawet o podczepieniu 100-400mm pod 5DmII
![]()