Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: 5DmII vs bezlusterkowce

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: 5DmII vs bezlusterkowce

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Trochę dziwna ta dyskusja Bezlusterkowca kupuje się głównie dla EVF, odchylanego tylnego LCD, doskonałego AF z Eye AF oraz w większości systemów możliwości podpięcia dowolnego obiektywu, kiedykolwiek wyprodukowanego.

Jeśli jak w tym wątku pytający szuka w bezlusterkowcach zalet lustrzanek i nie jest przekonany do tego co oferują bezlustra - to na jego miejscu bym został przy dotychczasowej lustrzance. Jeśli padają słowa "różnicę w "plastyce, zakresie tonalnym" - to naprawdę nie widzę sensu takowej zmiany.
    Bardziej sie zastanawiam czy moze warto, niweiele tracac zyskac duzo mniejszy rozmair i wage aby np. brac na wakacje z plecakiem, bo jak mam przejechac przez taka Tajlandie na jednym plecaku 3 tygodnie to te rozmiary i kg maja znaczenie, trzeba sie spakowac na ok 10kg, a sam sprzet duzo wazy. No ale jak ma byc wyrazna roznica w zdjeciach (chce robic widoczki i do tego jakis statwy maly zabrac aby przy zachodach focic oraz wieczorem na ulicy to tez mam 50/1.4 ale 5DmII calkiem spoko sobie poradzi z ISO1600 itp) to chyba musze sie poswiecic i zabrac 5DmII :P... z tego co slyszalem to wlasnie gorzej to wypada w gorszym oswietleniu, wiec sam nie wiem, chyba raczej nie oplaca mi sie kupowac bezlusterkowca...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Klasa inna? Nie pamiętam już dokładnie ale w momencie wejścia 5DmkII miał wyższą cenę niż eR więc jak najbardziej można je porównywać.
    No ale kupowac za 10 tys aparat jak jestem teraz weekendowym fotografem to raczej slaby biznes . Tak wydalem ze 25 tys na sprzet, a potem jeszcze sie bede stresowac i jak z jakiem bo body 10k hehe. Partnerka juz ma mnie za swira jak biegne z tym sprzetem, specjalny plecak lowpro, a nie mowiac nawet o podczepieniu 100-400mm pod 5DmII
    Ostatnio edytowane przez adzi ; 24-12-2018 o 15:18

Uprawnienia umieszczania postów