Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: 5DmII vs bezlusterkowce

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: 5DmII vs bezlusterkowce

Ok czyli wychodzi na to, ze M50. Jak to pracuje przy naswietlaniu? Jakbym chcial jakies widoczki jak zachody czy po zmroku, czy nie bedzie szumow jak na kompakcie?

Sorry jesli pytania sa glupie, generalnie mam pojecie o foto, ale nie uzywalem nigdy tych bezlusterkowcow, ani sie nimi nie interesowalem

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez adzi Zobacz posta
    Ok czyli wychodzi na to, ze M50. Jak to pracuje przy naswietlaniu? Jakbym chcial jakies widoczki jak zachody czy po zmroku, czy nie bedzie szumow jak na kompakcie?
    Do ISO 400 obrazki z 5DII i M50 z tym samym szkłem są bardzo zbliżone - może nawet lepiej zachowują się cienie przy wyciąganiu z M50. Przy wyższych ISO zaznacza się przewaga 5DII. Powiedziałbym tak : szumy przy ISO 800 na M50 są takie jak przy ISO 1600 na 5DII. Jeśli porównać bezpośrednio szumy z obu body na dpreview to ta różnica jest jakby mniejsza.
    Powyżej ISO 1600 oba obrazki są już takie sobie jak dla mnie.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez adzi Zobacz posta
    To są normalne aparaty z matrycą apsc taką samą jak np. w lustrze 77D. Obrazowanie jest więc identyczne jak w lustrzance. Różnice zaczynają się w tym że nie ma klasycznego wizjera i gabaryty są dużo mniejsze niż najmniejsze nawet dslr.
    Tu masz stronę na której moźesz porównać rozmiary: http://j.mp/2t4F1DL
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-12-2018 o 00:05
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów