Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Canon - no-name

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Całe zamieszanie z odbrandowywaniem :-) sprzętu nie wynika wcale ze względów bezpieczeństwa (sprzętu i użytkownika). Dla przeciętnego dresa Canon, Nikon czy Minolta nie robi specjalnie większej różnicy - tylko patrzy na pewne cechy szczególne o których pisaliście, np. wyświetlacz LCD itp.
    Zaklejanie marki sprzętu przez fotoreporterów na zachodzie ma nieco inny sens - jeśli ktoś foci osoby z pierwszych stron gazet, to nieuniknione jest, że będzie go widać też przy pracy w relacjach telewizyjnych (i to z bardzo bliska), widać też będzie jak byk markę sprzętu, a to już jest grafisowa reklama o czym kapitaliści dobrze wiedzą. Jeśli C lub N redakcji za reklamę nie płacą, to oni nie będą przed kamerami świecić ich logosami. W sumie proste :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

zreszta obklejony nie niszczy sie tak szybko i pote mamy na ebay'u "brand new" "mint" z migawka po 250k

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Całe zamieszanie z odbrandowywaniem :-) sprzętu nie wynika wcale ze względów bezpieczeństwa (sprzętu i użytkownika). Dla przeciętnego dresa Canon, Nikon czy Minolta nie robi specjalnie większej różnicy - tylko patrzy na pewne cechy szczególne o których pisaliście, np. wyświetlacz LCD itp.
    Zaklejanie marki sprzętu przez fotoreporterów na zachodzie ma nieco inny sens - jeśli ktoś foci osoby z pierwszych stron gazet, to nieuniknione jest, że będzie go widać też przy pracy w relacjach telewizyjnych (i to z bardzo bliska), widać też będzie jak byk markę sprzętu, a to już jest grafisowa reklama o czym kapitaliści dobrze wiedzą. Jeśli C lub N redakcji za reklamę nie płacą, to oni nie będą przed kamerami świecić ich logosami. W sumie proste :-)

Jeśli by było tak jak mówisz to znaczna część z fotografów "akcji" była by sponsorowana przez firmy "za sprzęt" albo podobnie....i pokazywała by te loga.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Jeśli by było tak jak mówisz to znaczna część z fotografów "akcji" była by sponsorowana przez firmy "za sprzęt" albo podobnie....i pokazywała by te loga.
    I tak właśnie jest - tylko nie u nas :-) Sporo mi o tym opowiedział kolega, który od 10 lat pracuje w Stanach jako dziennikarz i ma ciągły kontakt z fotoreporterami. Z tego co mi powiedział, to szczególnie to widać w przypadku fotografów sportowych, focących ich "narodowy sport" - na stadionie widać od razu, komu płacą i paraduje w kamizelce z dupnym logo, a komu nie płącą i kto się "odbrandowuje" :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Ja od samego poczatku mam wylaczony i trzaskam foty jak analogiem Z tym, ze ja nie lubie jak po zrobienu zdjecia cos mi w oczy swieci Dres jak bedzie chcial Ci zabrac zabawke to i tak sie skusi jak zobaczy 'jakis aparat z jakims wiekszym obiektywem' :/
    Na awatarku wyraźnie widać, że patrzysz na tył aparatu. Przypuszczać można, że oglądasz właśnie zdjęcie na LCD.

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

czas temu na fotopolis był wywiad z Marekiem Arcimowiczem. i oto fragment:

Czy stosujesz takie zabezpieczenia jak ukrywanie logo? Zaklejanie czarną taśmą, zamazanie flamastrem?
    Kiedyś stosowałem, potem stwierdziłem, że to paranoja. Ale teraz wróciłem do tego sposobu. Jeśli nie znajdziemy się na celowniku, to nas nie okradną. Wiadomo, że jeśli nie rzucamy się w oczy to jest to świetne zabezpieczenie według zasady, że lepiej zapobiegać niż leczyć?

a całośc fajnego wywiadu, kto chętny, znajdzie tu

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Na awatarku wyraźnie widać, że patrzysz na tył aparatu. Przypuszczać można, że oglądasz właśnie zdjęcie na LCD.
    Skad wiesz? Moze wlasnie zmienialem ISO? Poza tym, nie napisalem, ze nie podgladam tylko, ze mam wylaczony podglad. Jak bardzo chce to klikam na zielona strzaleczki i patrze :-)
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 16-05-2006 o 13:46

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pewnie film zmieniasz
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Pewnie film zmieniasz
    Zgadles! Akurat przewijalem w tym momencie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów