Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Przyroda w obiektywie początkującego

Mieszany widok

Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Przyroda w obiektywie początkującego

trothlik i kulek855- dzięki bardzo za cenne porady, może jeszcze coś wrzucę, a co do ostrości to zdjęcia były robione moim pierwszym obiektywem- Tamronem 70-300 f/4-5.6 Di LD więc często to wina taniego szkła, ale na moje szczęście już zakupiłem coś trochę lepszego (Canon 1.8/50 STM, Pentacon 3.5/30+ pierścienie pośrednie) co daje zauważalnie lepszą jakość jak się przesłonę ustawi na ok.f/4-f/6. A statyw także niedawno kupiłem, tylko niezbyt wygodnie z niego korzystać kiedy nie wiesz czy za 2 sekundy jakże współpracujący robaczek nie odleci.
    Ostatnio edytowane przez Karakah ; 22-12-2018 o 19:57

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie Re: Odp: Przyroda w obiektywie początkującego

Jak masz kita to możesz pokombinować przypiąć go odwrotnie.
    Statyw się nada ale do martwych rzeczy.
    Domykanie ma swoje plusy, ale jak focisz robale musisz mieć mocne światło, albo ISO. A jak masz tak jak jak kiedyś 400D to szum zabije ci fotki i tyle...
    Poza tym kolorystyka. TO bardziej wygląda na barwy ochronne niż żywe foto. Dodaj trochę kontrasu, pokombinuj z balansem bieli. A potem strzelaj potem daj im odpocząć, potem zobacz je sam jeszcze raz a potem jak nadal bedziesz uważał że spoko to poddaj je ocenie.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Uprawnienia umieszczania postów