Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: 6D Mark I na początku 2019r. - czy warto?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 6D Mark I na początku 2019r. - czy warto?

Moim zdaniem (mam 6d i 6dmkII) druga generacja puszki canona jest zdecydowanie lepsza pod względem ostrości, tryb live view pozwala na współpracę z trudnymi szkłami pod względem ostrości ( np.85 1.8 canona).
    Za 6d przemawia zaś jak dla mnie obrazek, znacznie lepszy pod względem kolorystyki. Rozdzielczość i ISO przemawiają zaś za MKII.

Bywalec
    Miasto
    A, A

Cytat Zamieszczone przez turnau Zobacz posta
    Moim zdaniem (mam 6d i 6dmkII) druga generacja puszki canona jest zdecydowanie lepsza pod względem ostrości, tryb live view pozwala na współpracę z trudnymi szkłami pod względem ostrości ( np.85 1.8 canona)
    To Kolega dał mi zagwozdkę. Dotychczas C85/1.8 było dla mnie wzorem budżetowej stałki. Mam aktualnie trzecią - każda była ostra, ze skutecznym AF. Trudności zaczęły się w momencie podpięcia Sigmy 85/1.4 (nie ART) - raz ff, innym razem bf. Po dwóch imprezach i 40% przestrzelonych zdjęć wróciłem do C 85/1.8

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez tomek1976 Zobacz posta
    To Kolega dał mi zagwozdkę. Dotychczas C85/1.8 było dla mnie wzorem budżetowej stałki. Mam aktualnie trzecią - każda była ostra, ze skutecznym AF. Trudności zaczęły się w momencie podpięcia Sigmy 85/1.4 (nie ART) - raz ff, innym razem bf. Po dwóch imprezach i 40% przestrzelonych zdjęć wróciłem do C 85/1.8
    Ja miałem jedno takie szkło i miałem duże problemy ze sprzedażą na odległość, każdy chciał testować bo czytał o ich problemach z ostrością, dodatkowo sporo tego szkła na internetach na sprzedaż a zamienników w podobnej cenie trudno szukać więc wnioskuję że coś w tym jednak musi być

Bywalec
    Miasto
    A, A

Ja miałem jedno takie szkło i miałem duże problemy ze sprzedażą na odległość, każdy chciał testować bo czytał o ich problemach z ostrością, dodatkowo sporo tego szkła na internetach na sprzedaż a zamienników w podobnej cenie trudno szukać więc wnioskuję że coś w tym jednak musi być
    Nie neguję Twoich doświadczeń, ludzie czasem wymyślają różne testy przy zakupie na odległość. Swoje szkła sprzedałem bez problemu, żadne z nich nie miało problemów z ostrością, choć widziałem różnicę w aberracji na pełnych otworach (niewielką, ale jednak). Problem, to miałem ze sprzedażą Sigmy 85/1.4, gdyż starałem się uczciwie informować, o wadach AF. W końcu znalazł się świadomy kupiec, który otwarcie powiedział, że zamierza używać jej wyłącznie w studio i zdaje sobie sprawę z kłopotów AF i faktu, że ten obiektyw nie nadaje się do repo

Uzależniony Awatar RTSiak

Rozdzielczość i ISO przemawiają zaś za MKII.
    Dla mnie 6d1 lepiej wypada na wysokich ISO

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Dla mnie 6d1 lepiej wypada na wysokich ISO
    Gdzie jest to "lepiej"?
    https://www.dpreview.com/reviews/ima...41953190694198
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów