moze i tak, ale napewno by tak sie troche naglowil jaki ma dac tytul fotki, a jak by nic nie wymyslil to by nie dal proste. no ale tak jak juz napisales kazac autorowi dawac tytuly do fotek nie moznaZamieszczone przez Jac
tak
nie
moze i tak, ale napewno by tak sie troche naglowil jaki ma dac tytul fotki, a jak by nic nie wymyslil to by nie dal proste. no ale tak jak juz napisales kazac autorowi dawac tytuly do fotek nie moznaZamieszczone przez Jac
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Przeciw, a już zdecydowanie przeciw obowiązkowi tytułowania fotek. "Samotność" i te sprawy ;-)
Popatrzecie na moja fotke w bitwie ze snowboarder'em, jak ktos chce moze dac tytul, po co bardziej komplikowac sprawe?
Nie no jasne jak ktos nie chce to moze nie nadawac ... obligowanie ludzi do tego skonczy sie pewnie buntemZamieszczone przez Jac
![]()
To ma sens jako możliwośc. Jak ktoś chce, niech wraz ze zdjęciem prześle do moderatora tytuł, to się dopisze. Albo może to byc ustalane przez strony przed bitwa.
Dokładnie takie było moje pierwsze skojarzenie - często na plfoto śmieszy mnie dorabianie na siłę ideologii do zdjęcia. Albo jakiś "ot nijaki" pstryk i pod nim 5 linijek tekstu. W końcu walczymy na zdjęcia, nie na tytuły. Przeciw.Zamieszczone przez muflon
Walczymy na zdjecia a nie na tytuly ? Co to za bzdura przeciez jedno nie ma nic wspolnego z drugimZamieszczone przez Michal-Czuba
Nie wiem czy zauwazyles ale w kazdej dziedzinie sztuki produkt koncowy ma tytul (ksiazki, wiersze, piosenki, filmy, obrazy ...)
Moze to Cie zdziwi ale sporo zdjec takze posiada cos takiego jak Tytul (czasami jest nim krotki opis). Dziwaczne jest wsrod amatorow fotografii sprzeciwianie sie temu co oczywiste ... byc moze wynika to ze zbyt duzej ilosci pokazywanych zdjec - bo w koncu ile setek mozna wymyslac ciekawych tytulow miesiecznie.
Nie rozumiem wiec takiego sprzeciwu w zwiazku z wprowadzeniem tytulow do battle cage. Jak byl konkurs Nationala (w ktorym wiele osob z tego forum pewnie bralo udzial) to jakos nikt nie pisal ze "walczymy na zdjecia a nie na tytuly" i ze wymogi NG sa idiotyczne.
Może w ten sposób - wydaje mi się (a jakże, wydaje, może i popełniam błąd) że nie zawsze dorabianie do zdjęcia tytułu ma sens - a jeszcze trudniej ocenić pojedynek, gdy jedno zdjęcie ma tytuł dodający (/uzupełniający) coś do zdjęcia, a drugie nie. Dlatego jestem przeciwny tytułom. Ale jeśli trzeba będzie - dostosuję się![]()
Fakt ze nie zawsze dorabianie tytulu jest dobre ale jesli tytul dodaje/uzupelnia cos do zdjecia i ma to sens to cala ta kompozycja jest nieco ciekawsza i pelniejsza.Zamieszczone przez Michal-Czuba
O ile fajniej ogladac zdjecia ptakow, zabytkow, wydarzen (tych szczegolnie) itp jesli wiemy co ogladamy.
Przeciw! Chyba ze dobrowolnie... ale wtedy po co ta ankieta? Nikt nikomu nie broni zatytulowac zdjecia.