Cytat Zamieszczone przez towersivy
Nie rozumiem intencji robienia fotek na pogrzebie dla mnie to nieetyczne ale to moj punkt widzenia, osobiscie nie podjałbym sie takigo zlecenia.
Mam akurat zupełnie inne zdanie. Jest to jednak bardzo ważne wydarzenie dla rodziny. Wielu jej członków na pewno będzie chciało mieć zdjęcia z takiej uroczystości. Świat jest taki jaki jest i często się zdarza że np. że są to jedne z niewielu wydarzeń przy których zbierają się wszyscy. Nie mniej jednak na pewno trzeba zachować sporo taktu. Przy takiej okazji nie robi się zdjęć tak jak na ślubie.

Jakiś czas temu brałem udział w pogrzebie dalszej krewnej. Był to najpiękniejszy pogrzeb jaki widziałem. Bardzo prosty, skromny. Bardzo ładnie zachowali się wszyscy biorący udział w ceremonii. Była uczestniczką powstania warszawskiego byli więc przedstawiciele batalionu itd. ale tak jak napisałem było bardzo prosto i skromnie. I bardzo żałowałem że nie zabrałem aparatu. Ktoś tam robił zdjęcia jakimś kompaktem i wyszły tak jak wyszły. Trochę jednak szkoda bo nie jest może wydarzenie miłe ale jednak ważne.