Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Pogrzeb

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Nie, niestety nigdzie ich nie wrzucałem. Są to zdjęcia bardziej rodzinno-albumowe niż takie do ogólnej prezentacji. mogę jeszcze coś podesłać jeżeli będziesz chciał, ale to już jutro.
    pucha i grucha

Coś już napisał Awatar amperior
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream
    Nie, niestety nigdzie ich nie wrzucałem. Są to zdjęcia bardziej rodzinno-albumowe niż takie do ogólnej prezentacji. mogę jeszcze coś podesłać jeżeli będziesz chciał, ale to już jutro.
    Bardzo chetnie. Ogladanie zdjec uczy wiec bede wdzieczny

Pozdrawiam
    EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Troche fotek mozna znalezc na niezawodnym pbase:
    http://www.google.pl/search?hs=SyF&h...tnG=Szukaj&lr=

Jak widac mozna miec rozne podejscia, takie:
    http://www.pbase.com/dievee/jacques_...neral&page=all

lub takie: http://www.pbase.com/szacharias/inbox

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego
    Troche fotek mozna znalezc na niezawodnym pbase:
    http://www.google.pl/search?hs=SyF&h...tnG=Szukaj&lr=

Jak widac mozna miec rozne podejscia, takie:
    http://www.pbase.com/dievee/jacques_...neral&page=all

lub takie: http://www.pbase.com/szacharias/inbox
    dzieki za linki
    te jak wszyscy sobie po kolei robia zdjecia z nieboszczykiem to chyba przegiecie (moze taka kultura tam u nich?)
    EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Jakoś nie rozumiem "zdjęć pogrzebowych".
    Po co to?
    Czy po latach muszę sobie przypomnieć jak smutno mi było po stracie kogoś bliskiego, czy muszę zobaczyć kto płakał, kto nie, ilu było ludzi?
    Moja babcia i rodzice mają mnóstwo takich zdjęć, staram się ich nie oglądać. Są takie "puste" ot kilka zbliżeń twarzy osoby zmarłej, kilka ujęć ogólnych jak wygląda w trumnie, ból, rozpacz łzy rodziny.
    Wolę pamiętać czyjś wygląd gdy żył a nie jak wyglądał w trumnie.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amperior
    Hmm, a jak z domem pogrzebowym, kosciolem? Tam ciemnawo moze byc. Nie focic w tych miejscach?
    Na Twoim miejscu zamiast stosować lampę po prostu starałbym się wycisnąć wszystko z zestawu 300d + 100-400.

Wiadomo ze szumi to to @ 1600 ale zdjęcia pogrzebowe raczej są utrzymane w tonacji B/W wiec szum doda tylko efektu.

Ja bym po prostu nie błyskał - jaki klimat panuje na pogrzebie zapewne wie wiekszosc z nas - nie wyobrazam sobie przeszkadzać rodzinie błyskiem flasha - starczy ze bedziesz klepal lustrem.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Na Twoim miejscu zamiast stosować lampę po prostu starałbym się wycisnąć wszystko z zestawu 300d + 100-400.

Wiadomo ze szumi to to @ 1600 ale zdjęcia pogrzebowe raczej są utrzymane w tonacji B/W wiec szum doda tylko efektu.

Ja bym po prostu nie błyskał - jaki klimat panuje na pogrzebie zapewne wie wiekszosc z nas - nie wyobrazam sobie przeszkadzać rodzinie błyskiem flasha - starczy ze bedziesz klepal lustrem.
    Racja, tak sie postaram zrobic

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

z tego co przerzalem linki w tym watku, to przy obrobce pamietaj o B&W, znacznie lepiej to wyglada, kolor tego dnia moze byc nieadekwatny do sytuacji, i czasmi namieszac troche w "klimacie" zdjecia... tylko b&w...

choc sam mam mieszane odczucia do takich zdjec, to wydaje mi sie ze, trzeba do tego podejsc jednak jak do zwyklego fotoreportazu, moze kilka ciasniejszych zdjec ale glownie jednak szerokie plany... no i staraj sie nie miec caly czas aparatu przy oku, niech wisi na szyji gotowy, a podnos go co jakis czas rob kilka zdjec i znowu chwila obserwcji. No i tak jak na tego typu uroczystosciach, sa talie momenty ktore pewnie trzeba uchwycic, jak np. sypniecie piachem na trumne... dluzszy czas w okolicach 1/20 wydobedzie ruch reki i piasku.... ehhh ciezki kawalek "chleba"

EDIT: a ja mam odmienne zdanie o flashu, tzn uzywaj go do doswietlania a nie do oswietlania, ale jednka uzywaj

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Czego unikać ? Tekstów typu:"proszę o uśmiech"
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    z tego co przerzalem linki w tym watku, to przy obrobce pamietaj o B&W, znacznie lepiej to wyglada, kolor tego dnia moze byc nieadekwatny do sytuacji, i czasmi namieszac troche w "klimacie" zdjecia... tylko b&w...

EDIT: a ja mam odmienne zdanie o flashu, tzn uzywaj go do doswietlania a nie do oswietlania, ale jednka uzywaj

Kiedy to wołałem fotki z RAW'a postanowiłem ,że te z pogrzebu będą B&W natomiast te ze stypy w kolorze. Jakoś nie pasował mi "kolor" do sytuacji na cmentarzu, natomiast czarno-białe zdjęcia ze stypy nie wyglądały by najlepiej.

Ot właśnie. flasha używać do doświetlania nie do oświetlania.
    pucha i grucha

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów