Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Pogrzeb

Coś już napisał Awatar amperior
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Pogrzeb

Wszyscy o komunii a ja mam pytanie jak podejsc do pogrzebu
    Zmarla bliska osoba szefa i ja mam zrobic im fotki na pogrzebie
    Co proponujecie robic i jak? Czego unikac? Jaki sprzet jest niezbedny?

Bede sptrykal 300d Ze szkiel mam 17-40L, 28-80USM, 100-400L (te mi przychodza do glowy by zabrac) jednak co do ostatniego wacham sie czy nie pozyczyc od znajomego (jesli pozyczy :-) ) 70-200L4
    Jak sprawa lampy? bo w sumie nie mam zewnetrznej a czuje ze moze sie bez niej nie obejsc i znow tu bede musial sie usmiechnac do kolegow

No i zachowanie, czego nie robic by kogos nie urazic lub tego typu kwestie.
    Na jakich zdjeciach sie skupic?
    Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i mam 2 dni do nauki wiec dlatego pytam.

Pozdrawiam Marek
    EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Moim zdaniem tele bez lampy ... Chyba że masz na tyle mocne nerwy żeby czuć na sobie spojrzenie wszystkich dookoła

I tyle chyba w temacie.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Moim zdaniem tele bez lampy ... Chyba że masz na tyle mocne nerwy żeby czuć na sobie spojrzenie wszystkich dookoła
    Hmm, a jak z domem pogrzebowym, kosciolem? Tam ciemnawo moze byc. Nie focic w tych miejscach?
    EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kurcze, był tu jakiś wątek o tym, ale za chiny nie umiem znaleść.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Kurcze, był tu jakiś wątek o tym, ale za chiny nie umiem znaleść.
    tez go suzkam i nie moge znalezc
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ale Cie spotkało... Wg mnie w domu pogrzebowym to troche trudna sprawa focić. Pozostaje kondukt i cmentarz - to tak jakoś bardziej neutralnie. Tele i chwytanie emocji u rodziny i najbliższych - ciasne kadry.

Dogadaj sie z szefem, mam nadzieje, że nie mysli sobie, że bedziesz potrety nieboszczykowi robil - ja bym wtedy zrezygnował. Nie potrafiłbym, poza tym pomijając wszystko, jesli to małe miasto i robisz biznesowo, może Ci to zaszkodzić. Ludzie zobaczą robi pogrzeby, to na ślub go nie weźmiemy-przyniesie nam pecha.

pozdrawiam 3maj się
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Miałem niedawno podobną sytuację jak Ty teraz. Jednakże był to pogrzeb rodzinny, a prośba wyszła od dziadka. W kapliczce na cmentarzu robiłem moim słoikiem 28-105 i pożyczoną 430EX wycelowaną w sufit. Po wyjściu na zewnątrz starałem się iść w korowodzie co zaoowocowało kilkoma dobrymi ujęciami, a potem nieco go wyprzedzałem i robiłem z dystansu. Po dotarciu na miejsce pochówku wstrzymałem się na trochę ze zdjęciami a potem pomimo ,że było słonecznie delikatnie doświetlalem lampa sylwetki, które były niedoświetlone pod słońce. Łapy mi się nieco trzęsły ale jakoś opanowałem stres, musiałem przestać myśleć o tym, że sporo osób się na mnie patrzy. Jest to ciężki kawałek chleba i za pierwszym razem będzie stresująco, ale dasz radę.

We wnętrzu :

Oraz na zewnątrz
    pucha i grucha

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    ooo, spoko, doczytam bo tez nie moglem znalesc
    dzieki Tomasz

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream
    Miałem niedawno podobną sytuację jak Ty teraz. Jednakże był to pogrzeb rodzinny, a prośba wyszła od dziadka. W kapliczce na cmentarzu robiłem moim słoikiem 28-105 i pożyczoną 430EX wycelowaną w sufit. Po wyjściu na zewnątrz starałem się iść w korowodzie co zaoowocowało kilkoma dobrymi ujęciami, a potem nieco go wyprzedzałem i robiłem z dystansu. Po dotarciu na miejsce pochówku wstrzymałem się na trochę ze zdjęciami a potem pomimo ,że było słonecznie delikatnie doświetlalem lampa sylwetki, które były niedoświetlone pod słońce. Łapy mi się nieco trzęsły ale jakoś opanowałem stres, musiałem przestać myśleć o tym, że sporo osób się na mnie patrzy. Jest to ciężki kawałek chleba i za pierwszym razem będzie stresująco, ale dasz radę.
    Dzieki za info.
    Masz moze wystawionych wiecej fotek tak edukacyjnie (moze galeriowo)?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów