Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Canon 24-70F/2.8 L czy nadal mozna trafic crapa??

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie Canon 24-70F/2.8 L czy nadal mozna trafic crapa??

Witam

W chwili obecnej jestem w posiadaniu canona 28-70F/2.8 czyli poprzednika wersji 24-70, ze szkiełka jestem bardzo zadowolony jednak 28mm na szerokim koncu zaczyna mi dokuczac niby to tylko 4mm ale jednak czasami nawet te głupie 4mm moga sprawic roznice. Chodzi mi po głowie wymiana ale boje sie ze trafie crapa, przed zakupem 28-70 przetestowałem 3 sztuki tego szkła i kazde dawało mleko przy F/2.8 ja od takiego szkła wymagam poprawnej ostrosci od pełnej dziury.

Czy cos sie zmieniło w temacie tych szkiełek?? 24-105 nie chce bo to F/4 a za F/4 nie chce wybulic 4k IS mnie nie ciagnie wole jasniejsze szkiełko, ale czy nadal mozna trafic crapa?? obiektyw poleci z US wiec nici z jego testowaniem przed zakupem, moze sa jakies partie numery?? ktore sa oki?? jesli ktos cos wie prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja ze swojego jestem zadowolony (a to jest najważniejsze). Kupiłem go w kraju i miałem możliwość przetestowania nie tylko tego egzemplarza. Nie wiem czy są jakieś partie tych szkieł lepszych czy też gorszych - mój ma:UT (2005). Osobiście tego szkła nie kupiłbym "w ciemno" - podobnie jak żadnego innego za takie pieniądze. Jak brałem 80-200/2.8 od kolegi z forum to też z zastrzeżeniem ewentualnego zwrotu w przypadku wad ukrytych, chociaż akurat o tym szkle nie słyszałem żadnych negatywnych opinii.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Robson01 - dzieki, wstepnie umuwiłem sie na przetestowanie uzywanej sztuki w Wolsztynie sprzedajacy twierdzi ze jest idealna rocznik 2005 czyli UT.

Ale sam fakt ze trzeba testowac, sprawdzac topowe szkło canona jest poprostu smieszne...

Dopiero zaczyna Awatar fotofx
    Miasto
    Szczecin(Skype:fotofx)

Domyślnie

Rok temu kupiłem w sklepie internetowym 24-70/2.8L w ciemno i jestem z niego bardzo zadowolony( żyleta ! ).

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Czyli chcecie powiedzieć, że Canon uporał się z problemem jakości, o których sporo pisało się na CB w 2004 i 2005 roku?
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Czyli chcecie powiedzieć, że Canon uporał się z problemem jakości, o których sporo pisało się na CB w 2004 i 2005 roku?
    gratuluje g5 dobry wybor :-D

Cytat Zamieszczone przez Jac
    mialem 24-70 przez kilka chwil w rece kilka fotek zrobilem, widzialem tez 50/1.4 @f/4 gorsza od mojego 17-40@ f/4 ... i szybciutko ja zwrocilem... duzo juz widzialem ;-) czytalem tez swego czasu chyba wszytkie dostepne opinie w necie o tym szkle... i cos jest jednak na rzeczy ze ma taki opinie... mam nadzieje ze canon to poprawi.. a moze to wina 'telecentrycznosci' i dopiero nowsze puszki/nowsze wersje szkiel beda lepsze... pozyjemy zobaczymy na dzien dzisiejszy 24-70 to nie jest szklo dla mnie... to nie to ;-)
    ja mam 24-70 od bozego narodzenia i jestem z niej zadowolony:-D

panowie!!!!!!!! powiem wam tak mam 10d i 24-70 i moge wam zrobic testy powidzcie mi tylko czy chcecie????? jaki czas jaka przyslona i bede focil nie mazadnego problemu

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mac bardzo dużo osób o tym pisało, pytanie tylko ile z nich naprawdę miało ten obiektyw (i problemy z nim), a ile powielało zasłyszane (przeczytane) opinie.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja po zakupie tegoz szkielka robilem wiele testow i przy pelnej dziurze. Zgadzam sie, raz byla zyleta a za chwile nie. Ale tylko w jedynym przypadku - slabego domowego oswietlenia.
    Jednak jak nim robie w dzien na dworze, to przy 2.8 jest super. Dlatego niestety musze stwierdzic, ze to szklo z 350D a nawet z 20D daje w trudnych warunkach nie tak satysfakcjonujace rezultaty jak np. z jedynkami (co do 5D, to nie wiem) ale snowboarder pisal mi, ze jest ok.

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

To jest wymagające szkło i pokazuje pełnię jakości z dobrą puszką. Z jedynką i piątką chodzi super. Testowałem z 300D też było dobrze. Nawet lepiej niż z jakim kolwiek innym szkłem (kit, Tokina 28-70/2,8, 17-40/4L). Ale jest to obiektyw do jedynki! Przypuszczam, że większość złych opinii wynika właśnie z faktu podpinania 24-70/2.8L do słabych puszek.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Dopiero zaczyna Awatar fotofx
    Miasto
    Szczecin(Skype:fotofx)

Domyślnie

Fotografuje Canonem 350D i jakość obrazu jest bardzo wysoka.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów