Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Canon 24-70F/2.8 L czy nadal mozna trafic crapa??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 666
    Moje pytani dotyczyło sposobu wstępnej eliminaci egzemplarzy zalegających u TIPów.
    Cytat Zamieszczone przez Jac
    jedynie mozna przypuszczac ze nowsze beda lepsze... ale tez nie napewno
    Tak, to prawda (pozdrawiam Tonio Tajnera ;-) )
    Zakładając, że te krapy krążą po Polsce ze 2 lata staraj się kupić egzemplarz z data kodem UU (2006) i po sprawie.
    Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Wg mnie, ten obiektyw (i nie tylko) powinno testowac sie na jedynkach. Wtedy eliminujemy kiepski AF puszki.
    Bo 20D i nowsze mają kijowy i wcale nie widać ich na np. mundialu, tak?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Bo 20D i nowsze mają kijowy i wcale nie widać ich na np. mundialu, tak?
    Wybacz, ale nie chcesz mi powiedziec chyba, ze AF np. 20D nie ustepuje w niczym jedynkom Albo, ze jest tylko minimalnie gorszy.
    To cos, co sprawia, ze ludzie (nawet profesjonalni fotograficy) kupuja np. 20D, to chyba przede wszystkim cena, a nie wspanialy niczemu nie ustepujacy chocby AF
    Poza tym chodzilo mi tylko o to, ze jak chce sie miec pwnosc co do ostrosci szkla, to nalezaloby najpierw wyeliminowac podstawowe slabe ogniwo jakim moze byc niedokladny AF w body.

a co ma do rzeczy mydlo na calej klatce do AF'a?
    Jak robisz np. fotke lasu (krajobraz) i AF zgubi ostrosc, gdyz nie zlapie jej na takim tle dobrze, to bedziesz mial mydlo po calosci kadru. (nieostro jak wolisz)

albo CA - AF
    85L tez robi sliczna CA. Patrz... a to stalka i do tego z najwyzszej polki za marne 8000pln. Jak nic tylko brac Tamrona. (to zupelnie inna dyskusja)

slyszal kiedys ktos cos o walnietej nowej 135'ce albo 200'ce...
    Jac - czasem tak madrze a teraz takie ...... wypisujesz.
    Dobrze wiesz, ze to sa zupelnie INNE ogniskowe. I wiadomo, iz trudniej zbudowac idealny szeroki kat niz tele.
    Odpowiadajac na pytanie - dlatego mniej problemu sprawia ognisowa 135 niz 24.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

a co ma do rzeczy mydlo na calej klatce do AF'a?
    Jak robisz np. fotke lasu (krajobraz) i AF zgubi ostrosc, gdyz nie zlapie jej na takim tle dobrze, to bedziesz mial mydlo po calosci kadru. (nieostro jak wolisz)
    Jeszcze raz
    ..it is very difficult to calibrate for autofocus over the entire zoom range...
    Chuck Westfall, Canon USA

Dobrze wiesz, ze to sa zupelnie INNE ogniskowe. I wiadomo, iz trudniej zbudowac idealny szeroki kat niz tele.
    Oczywiście, to może zapodam - mam nadzieję - namiastke zdjęć referencyjnych z komentarzem ładnej autorki ;-)
    These were shot RAW. No post sharpening.
    http://www.pbase.com/melaniekipp/2470test

BTW: do twoich pytań odnośnie AF oraz braku narzekań pro na jakość 24-70L wypowiem się ASAP. Teraz jeszcze nie mogę

BTW: miałeś kiedyś /masz 24-70L ?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    BTW: miałeś kiedyś /masz 24-70L ?
    Mam, od ponad 0,5 roku.
    W mojej galerii sa zdjecia chocby z koncertu Richarda Bona robione wlasnie tym szkielkiem. Niestety robie nim jeszcze na 350D
    Przed zakupem tegoz obiektywu balem sie bardzo (panika na CB) o czym swiadczyc moga moje watki zakladane na CB. Narobilem sie testow i... jedyny problem jaki widze, to to, ze w trudnych warunkach AF czesto sie gubi natomiast w dobrych wychodza ostre. Mam nadzieje, ze zmiana puszki na 5D albo na nowe 1D wyzbedzie mnie tych problemow.

BTW: Jac, nie wiem czemu ten obiektyw jest taki kaprysny z nizszymi modelami body Nie wiem i juz mnie to nie interesuje ;-)
    Nie kupowalem szkla za prawie 5 kafli, zeby mi pracowalo z 350D. To jest sytuacja typowo przejsciowa w moim przypadku. Moze Canon powinien poprawic to szkielko, a moze zaczac robic lepsze body... nie wiem, niech oni sie o to martwia.

Uprawnienia umieszczania postów