pudła wyglądają nieźle - miałem analogicznego jak po lewej - ale wg mojej (pewnie niepełnej) wiedzy która usiłowałem kiedyś posiąść jak kupowałem ten filtr to oprawka typu F-PRO nie jest slim i nigdy nie będzie - jak kawałek szkła (właściwie dwa kawałki i kawałek folii) i troche mosiądzu (bo powinny być chyba z mosiądzu) kosztuje pięć stówek to i podrabiać się opłaca - przy takich cenach warto rozważyć jakiś system filtrów prostokątnych - za 1000zl można mieć polaryzator lee 105mm do nakręcania na kwadratowy holder - sprzęt też w chorych cenach ale mniej popularny i pewnie chińczycy jeszcze nie znająkasa podobna jak za dwa takie filtry upierdliwość użycia czasem większa, a czasem mniejsza, na jakość trudno narzekać, a możliwości takiego zestawu są znacznie większe. akustyk zawsze pisze że tele są znacznie bardziej wymagające jeśli chodzi o polaryzację więc pewnie podróby łatwiej dają o sobie znać, gdybyś założył do UWA miałbys lekko psujący obiektyw "oryginalny" B+W za niską cenę i nawet byś nie zauważył problemu.