"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kapitan Wagner
UhmMój trochę zżółkł
Ale ten działa do dziś. A teoretycznie nie powinien
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
mam taką w szafie nadal ale ja w niej światłomierza nie widzęale nie używałem od podstawówki (gdzieś od piątej klasy
) bo bardzo szybko kupiłem zenita ten miał światłomierz i to było w wizjerze później było na zdjęciu - duża zaleta - dlatego go między innymi kupiłem
--- Kolejny post ---
łał światłomierz z pewexu ja się posiłkowałem instrukcją obsługi rzeczonej smieny i o dziwo zdjęcia wychodziły - widocznie DR matrycy był wystarczający![]()
Ostatnio edytowane przez mirror ; 26-11-2018 o 10:25
Tyle tylko, że Smiena E nie była produkowana seryjnie.
Były natomiast dwie elektroniczne wersje Vilii (plus selenowa Vilia Auto)- Orion EE (z preselekcją czasu) i Siluet Elektro (z preselekcją przysłony), z których ten ostatni faktycznie miał dwie diody w celowniku, jedną sygnalizującą ustawienie czasu dłuższego niż 1/30 s, drugą ostrzegającą o za dużym otworze przysłony: https://chemnitzer27.blogspot.com/20...t-elektro.html
To nie Smiena.Ten system wskazania ekspozycji był stosowany w enerdowskiej Beirette 35 - czerwona dioda ekspozycja niepoprawna, zielona - poprawna: https://www.flickr.com/photos/355730...7624894649068/
Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 26-11-2018 o 10:47
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne
Kapitan Wagner
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne