Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
Odniosłem się do tego ironicznego posta totamtena. Oczywiście brak drugiego slotu itp nie sprawia, że aparat nie robi zdjęć. Ale jak widać robi zdjęcia przeciętne, to drugi slot itp byłby argumentem "za" tym aparatem zamiast wieku innych aparatów które również robią przeciętne zdjęcia.

Podsumowując, w czasach gdy większość aparatów daje dobry obrazek, właśnie drugi slot itp jest cechą wyróżniającą dany model.
Ja mam R i mam 3 sloty, sam nie wiem jak to się stało ale są :-P Wprawdzie softwar'owo nie udało się Canon'owi pokonać bariery umożliwiającej jednoczesny zapis na przynajmniej dwóch ale to dla mnie nie jest problem. Fajna opcja jest taka, że przy odpowiednim ustawieniu sprzętu, każda wykonana fota online jest natychmiast wysyłana do sprzętu jaki przypiszemy (iPhone/iPad) i jakby rozwiązuje ten mankament Canona. Jak się zapełni (w co szczerze wątpię) 128GB karta, zamieniam miejscami z jednego z trzech slotów rezerwowych karty miejscami i dalej można zrobić kilka tysięcy świetnych! fotek, czego raczej nie uda mi się nigdy wykonać i tak można do śmierci ... jak z tymi jękami i żalami na tym forum ostatnio :-D