Strona 19 z 28 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 278

Wątek: EOS R - pierwsze wrażenia i ask me anything

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: EOS R - pierwsze wrażenia i ask me anything

Cytat Zamieszczone przez swallow77 Zobacz posta
    Dlaczego? Wifi jest znacznie stabilniejsze niz bt. Jesli telefon jest podlaczony do routera, aparat laczy sie z nim przez router wlasnie.
    Nie prawda. Po pierwsze bluetooth zdaje sie tu byc logiczniejszym doborem interface'u bo dokladnie do takich rzeczy bluetooth jest glownie przeznaczony. Po drugie aparat laczy sie ze smartphonem bezposrednio, aparat wystepuje tu w trybie punktu dostepowego (zaden router tu nie wystepuje), choc moglby to byc tryb adhoc, ale konfiguracja jest prostrza przez to.

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Cytat Zamieszczone przez Daystate Zobacz posta
    Nie prawda. Po pierwsze bluetooth zdaje sie tu byc logiczniejszym doborem interface'u bo dokladnie do takich rzeczy bluetooth jest glownie przeznaczony. Po drugie aparat laczy sie ze smartphonem bezposrednio, aparat wystepuje tu w trybie punktu dostepowego (zaden router tu nie wystepuje), choc moglby to byc tryb adhoc, ale konfiguracja jest prostrza przez to.
    Co nieprawda? Aparat bez problemu podłącza podłącza się do lokalnej sieci (tylko jakieś urządzenie z canon utility tez musi być w tej sieci, żeby cały wysiłek z podłączaniem miał sens).
    A jeśli ma być bez szykanów (przecież telefonowe bt może akurat być podłączone do głośniczka) to 10s samowyzwalacz albo wężyk...

Ps. Z czasem (wcale nie tak długim) polubisz te aparat.

Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Dopiero zaczyna

Co nieprawda? Np. to, ze WiFi jest stabilniejsze i nieprawda, ze aparat laczy sie przez jakis router ze smartphonem. To aparat wystepuje tu w charakterze access pointa. Poczytaj instrukcje uwaznie. By zdalnie wyzwalac migawke z komorki, trzeba komorke odlaczyc od sieci WiFi i podlaczyc do access pointa jakim staje sie aparat fotograficzny po skonfigurowaniu i wlaczeniu funkcji bezprzewodowego sterowania.
    Canon uciekl w strone WiFi by szybciej transferowac pliki, ale przez to uzywanie komorkowca do bezprzewodowego wyzwalania migawki skomplikowalo sie.

Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Co nieprawda? Np. to, ze WiFi jest stabilniejsze i nieprawda, ze aparat laczy sie przez jakis router ze smartphonem. To aparat wystepuje tu w charakterze access pointa. Poczytaj instrukcje uwaznie. By zdalnie wyzwalac migawke z komorki, trzeba komorke odlaczyc od sieci WiFi i podlaczyc do access pointa jakim staje sie aparat fotograficzny po skonfigurowaniu i wlaczeniu funkcji bezprzewodowego sterowania.
    Canon uciekl w strone WiFi by szybciej transferowac pliki, ale przez to uzywanie komorkowca do bezprzewodowego wyzwalania migawki skomplikowalo sie.
    Oczywiście, że wifi jest stabilniejsze - wynika z mocy sygnału (bo częstotliwości sa te same, w okolicach 2.45ghz) - wifi sięga 100m przez powietrze, bt do ok. 10m.
    To radze poczytać instrukcję jeszcze raz. Aparat podłącza się do lokalnej sieci wifi (trzeba oczywiście podać hasło) przy pomocy polecena WiFi function (. Gdy komputer z C.utility lub telefon z Camera Connect jest w tej samej sieci, urządzenia się odnajdują. Wiem, bo tak używam (kiedy jestem w zasięgu własnej sieci).
    Więc.. ten.. w błąd proszę nie wprowadzać.

Pozdrawiam!

Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Opis na stronie 496 bieżącej (na 2019.02.13) instrukcji obsługi: Nawiązywanie połączenia WiFi za pomoca WPS (tryb PBC).

Pozdrawiam!

Dopiero zaczyna

Kolego swallow, uzywam EOS-a R i fukcjonalnosc WiFi juz wyprobowalem, niemniej dziekuje za pomocna dlon w korzystaniu z instrukcji. Zabierasz wifi access point-a z soba w plener zeby moc wyzwalac bezprzewodowo migawke? Nie spotkalem jeszcze takiego dziwactwa. To co masz na mysli sluzy glownie do zrzucania zdjec z aparatu.
    Bluetooth nie jest mniej stabilny, tylko tak samo. Ma inne przeznaczenie i protokol, ale nie stabilnosc. Moc, to moze miec nadajnik, to co nazwales "sygnalem" ma nieco inne parametry. Terminologia ma wbrew pozorom znaczenie.

Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Kolego swallow, uzywam EOS-a R i fukcjonalnosc WiFi juz wyprobowalem, niemniej dziekuje za pomocna dlon w korzystaniu z instrukcji. Zabierasz wifi access point-a z soba w plener zeby moc wyzwalac bezprzewodowo migawke? Nie spotkalem jeszcze takiego dziwactwa. To co masz na mysli sluzy glownie do zrzucania zdjec z aparatu.
    Czyli w R jest pod tym względem gorzej niż w m100??
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-02-2019 o 19:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czyli w R jest pod tym względem gorzej niż w m100??
    W M50 mogę wyzwalać migawkę także samym Bluetooth. W R tylko poprzez WiFi.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Chodzi mi o wyzwalanie migawki przez wifi i konieczność używania rutera...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chodzi mi o wyzwalanie migawki przez wifi i konieczność używania rutera...
    No bez przesady, jest taka opcja. Bezpośrednie połączenie ze smartfonem też działa.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 19 z 28 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów