Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
Dzięki! Tak z innej beczki to zastanawiam się, czy ten backup po wi-fi ma sens. Jeśli karta jest uszkodzona i zdjęcia na niej się źle zapisują to takie same są backup-owane na telefon. No chyba, że backup nie jest z karty tylko jakiegoś bufora. Zadałem to pytanie w kilku miejscach w sieci i nikt nie odpowiedział
Kiedyś dawno temu miałem sytuację, że jedno, bardzo ważne zdjęcie było uszkodzone a na wyświetlaczu aparatu wyglądało dobrze. Jakby się takie samo wysłało na telefon to chyba nie ma to sensu. Z drugiej strony w 5dIII (możliwe, że mkIV też) slot SD jest bardzo wolny i jeśli robimy backup to szybkość zapisu/odczytu aparatu spada do tego wolniejszego. Dlatego odpuściłem backup.
Fotę udało się uratować jedynie programem irfanview przez wyciągnięcie jpga zaszytego w rawie (jest całkiem spory). Na rawie niestety tęcza.
Może byc tak jak mówisz. Dwie karty też nie uratują jeśli aparat źle zapisuje. Ja kupiłem te nowe karty sony, to chyba najlepsze co można zrobić. A następne body R 'pro' też kupię.