Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
spory budżet jak na analoga
eos 3 lub eos 1v poczytaj jakie są różnice, nie wszystkie są wypisywane np. możliwość użycia filmów uczulonych na podczerwień
1v to model pro egzemplarze mogą być wyeksploatowane (ale oczywiście nie muszą)
3 ma ciekawy system sterowania autofocusem - śledzi ruchy galki ocznej i tam ustawia focus gdzie patrzysz wymaga to pewnej wprawy (patrzysz przez punkt na obiekt a nie na punkt autofocusa) i kalibracji niektórzy są zadowoleni niektórzy nie - ja skalibrowałem jeden kanał na okulary drugi na "bez okularów" i jestem zadowolony.
u mnie eos 3 działa z sigmą S50A,

do jakiego etapu chcesz doprowadzić część analogową? tylko film i skaner a potem cyfra i drukarka? czy do końca tzn. do powiększalnika? rozumiem chęć robienia zdjęć analogiem - sam nadal coś robię (ale nie tyle ile bym chciał) ale może warto spróbować czy to cię wciągnie na jakim tańszym sprzęcie - kiedyś kupiłem np. eosa 10 za 50zł (bo robi filmy ir bez zaświetlania fragmentu klatki) - oczywiście funkcjonalność takich sprzętów jest mniejsza ale można się przekonać czy ma się czas na fotografię analogową.
Zależy mi na dobrej jakości skanu i druku powiedzmy do formatu A4. Byc może masz racje,że warto to sprawdzić. W takiej sytuacji coś tańszego ale może z nie najniższej półki ? do 1000 zł mógłbyś polecić ?